Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis a promulgat legea prin care 18 decembrie devine Ziua Minorităților Naționale

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Minorităților Naționale din România.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.12.2017 - 19:31

Legea prevede instituirea pe 18 decembrie a Zilei Minorităților Naționale din România ca sărbătoare națională.

"Anual, cu prilejul acestei sărbători, se vor organiza manifestări culturale. (...) Autoritățile administrației publice centrale și locale și organizațiile neguvernamentale interesate pot acorda sprijin logistic și/sau financiar pentru organizarea și desfășurarea manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile. Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, vor include în programul zilei emisiuni ori aspecte de la manifestările ocazionate de sărbătorirea Zilei Minorităților Naționale din România", precizează actul normativ.

Alegerea datei de 18 decembrie pentru această sărbătoare este motivată prin faptul că Adunarea Generală a ONU a adoptat, pe 18 decembrie 1992, Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase.

Comentarii

loading...