1.4 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomePoliticăÎntrebare ironică din partea unui fost ministru al Cercetării: "În cât timp...

Întrebare ironică din partea unui fost ministru al Cercetării: “În cât timp economisiți 1.250.000 de lei?”

Ciprian Teleman, fost ministru în guvernul PNL – USR, a lansat pe internet o întrebare tendențioasă: “În cât timp economisiți 1.250.000 de lei?”

Teleman a postat această întrebare la data de 23 septembrie 2023. În acea zi, 23 septembrie, baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, fusese arestat preventiv, sub acuzația că a primit o mită de 1.250.000 de lei.

În trei zile, postarea ironică a lui Teleman a avut 93 de comentarii și 40 de redistribuiri. Unul dintre răspunsurile primite este lămuritor:

“Pai sunt 250.000 euro. Salariul mediu net in RO este de 750 euro. Daca economisesti 15% din el, ai in jur de 100 euro/luna. Mai mult este greu sa economisesti, mai ales ca românii au si rate. Iese 208 ani”

Ciprian Teleman a fost politician PLUS, în vremea când PLUS era condus de Dacian Cioloș. Apoi, Teleman a fost ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, din partea USR PLUS, în guvernul condus de premierul Florin Cîțu. În luna mai 2022, Teleman a anunțat că se retrage din USR.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Opt cetățeni din Fâșia Gaza au ajuns în România

Opt persoane evacuate din Fâșia Gaza au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2023. Cele opt persoane fac parte dintr-un grup...
00:00:35

VIDEO. Haos la Veneția. Protestatarii au folosit un colorant pentru a înverzi Marele Canal

Sâmbătă, 9 decembrie, ecologiștii italieni au folosit un colorant pentru a înverzi Marele Canal din Veneția, în semn de protest față de ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă