Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO. HotNews: Scandal la Muzeul Mineritului de la Roșia Montana, după ce șeful Senatului ar fi intrat înaintea altor vizitatori. Cum se apără Tăriceanu

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi intrat la Muzeul Mineritului din Roșia Montana cu prioritate, scrie HotNews. Pe de altă parte, liderul ALDE s-a apărat, afirmând că înregistrarea este „o manipulare”. Totodată, un reprezentant al muzeului a susținut că Tăriceanu ar fi așteptat la rând, ca restul vizitatorilor.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 17.08.2017 - 14:56

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi intrat la Muzeul Mineritului din Roșia Montana cu prioritate, scrie HotNews. Pe de altă parte, liderul ALDE s-a apărat, afirmând că înregistrarea este „o manipulare”. Totodată, un reprezentant al muzeului a susținut că Tăriceanu ar fi așteptat la rând, ca restul vizitatorilor.„Muzeul se vizitează în grupuri de persoane. Numărul persoanelor este stabilit de organizatori şi de reprezentanţii muzeului. Astfel că, am aşteptat şi noi, împreună cu ceilalţi turişti pentru ca grupul precedent să termine vizita, înainte de a începe turul grupului din care am făcut parte. Aşadar, am vizitat muzeul odată cu grupul din care făceam parte, nu înaintea altcuiva", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.Un reprezentant al Muzeului Mineritului şi minei de la Roşia Montană a declarat, pentru Mediafax, că preşedintele Senatului nu a avut un statut preferenţial la vizita sa.

„Dânsul nu a avut o vizită oficială, nu a fost anunţată de nimeni, a venit ca orice turist, este în concediu, cu familia şi cu prietenii, s-a prezentat la poartă, când i-a venit rândul a intrat. Şi dânsul a aşteptat în jur de 5-10 minute până când a fost primit. A stat la rând ca orice alt cetăţean, a venit şi s-a prezentat ca orice alt vizitator de la Roşia Montană. Nu a avut niciun privilegiu, până nu a intrat înăuntru nici n-am ştiu dacă e dânsul sau nu e dânsul. Dacă nu era vorba de Tăriceanu şi era vorba de Gheorghe Popescu, pe care nu-l cunoştea nimeni... Nu e prima dată când se aşteaptă la poartă”, a declarat un reprezentant al Muzeului Mineritului şi minei de la Roşia Montană.

Potrivit sursei citate, ceilalţi turişti care au vizitat Muzeul au aşteptat circa 10 minute, până s-a terminat vizita grupului din care făcea parte Călin Popescu Tăriceanu, la fel cum şi preşedintele Senatului a aşteptat până când grupul dinaintea sa şi-a terminat turul.

„La Roşia Montană este o veche exploatare, aflată în conservare. Aici nu se desfăşoară activităţi specifice de muzeu. În perioada în care nu se fac supravegheri de lucrări sau alte lucrări, se fac vizite la muzeu. Programul este de luni până vineri între orele 8.00 şi 14.00. Problema este că se mai aşteaptă şi nu se intră cu mai puţin de cinci persoane fiindcă nu se rentează din punct de vedere economic (...) Se mai stă şi pentru că nu poţi să suprapui grupurile şi nu poţi să intri cu un număr foarte mare în subteran (...) El a avut acelaşi tratament”, a mai spus reprezentatul minei de la Roşia Montană.Potrivit unor imagini filmate de o persoană care se afla la muzeu, șeful Senatului ar fi fost apostrofat de oamenii care așteptau la rând. Oamenii ar fi fost nevoiți să aștepte să intre în muzeu până când grupul cu care venise șeful Senatului și-a terminat vizita.
O persoană i-a reproșat lui Tăriceanu că „e bătaie de joc”.

„Nu-mi reproșați mie, că nu eu fac organizarea”, i-a replicat Călin Popescu Tăriceanu, după care a continuat spunându-i un vizitator: „La revedere dumneavoastră!”În vara anului 2016, Călin Popescu Tăriceanu şi-a reînnoit permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane prin spatele clădirii DRPCIV. Publicul nu a avut acces în clădire în acest timp. 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii