12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportTariceanu a cerut scuze telespectatorilor

Tariceanu a cerut scuze telespectatorilor

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu s-a simtit obligat sa isi ceara scuze, astazi, intr-o conferinta de presa, pentru emisiunea de marti, 20 februarie, de la televiziunea publica, pentru schimbul tensionat de replici cu presedintele Traian Basescu.

"Imi dau seama ca am oferit un spectacol jenant telespectatorilor postului public de televiziune si, pentru acest lucru, eu personal ma simt obligat sa imi cer scuze. Ma simt obligat sa imi cer scuze pentru ca eu cred ca primul-ministru al Romaniei, cel putin vorbesc in numele meu si ii las pe ceilalti sa judece in legatura cu celelalte persoane, trebuie sa aiba o alta conduita", a spus seful executivului.

Premierul Tariceanu a afirmat ca emisiunea respectiva reprezinta un 'unicat' in toata Europa.

"Mi-a fost dat sa traiesc un moment pe care nu mi l-as fi putut imagina vreodata in visele cele mai complicate. Cred ca ceea ce s-a intamplat la televiziunea publica, marti seara, este un unicat nu numai in Romania, dar probabil ca in toata Europa – un unicat care nu ne face cinste", a afirmat primul-ministru.

Tariceanu a aratat ca cele intamplate sunt cu atat mai regretabile cu cat, in dimineata respectiva, avusese o discutie cu presedintele si cu alti lideri politici, in care a facut un apel al ratiune si la o alta perspectiva de abordare a problemelor politice cu care Romania se confrunta in acest moment.

"Din discutiile pe care le-am avut de dimineata, dar mai ales din ceea ce s-a intamplat la emisiunea de la TVR, mi-am dat seama ca este o iluzie sa cred ca in Romania unii politicieni pot sa renunte la ambitii, la orgolii si sa gandeasca intr-adevar din perspectiva interesului Romaniei. Interventia presedintelui a creat un moment care mie mi se pare ca este cu totul si cu totul regretabil si este regretabil si prin prisma faptului ca a trebuit sa raspund. A trecut perioada in care am acceptat atacuri din partea presedintelui si am crezut ca neraspunzand fac bine, ca nu inflamez anumite subiecte. Am constatat, din pacate, ca presedintele continua cu aceasta practica si am dat o replica", a explicat primul-ministru.

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă