9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportSotul, pus de Tariceanu sa-si scrie demisia

Sotul, pus de Tariceanu sa-si scrie demisia

Dupa ce liberalul Ludovic Orban a jignit-o pe deputata liberala Raluca Turcan, premierul Tariceanu, in loc sa-l puna pe Orban in discutia conducerii PNL, l-a dat afara din Guvern pe Valeriu Turcan. Valeriu Turcan a detinut postul de sef al Agentiei pentru Strategii Guvernamentale (ASG) si, potrivit unui comunicat oficial al Guvernului, a refuzat sa-si scrie ieri demisia la cererea premierului, acesta fiind nevoit sa-l demita. Pretextul: activitate necorespunzatoare la Palatul Victoria!
Aiuritoarea poveste, petrecuta dupa emiterea declaratiilor jignitoare de catre Orban, a fost descrisa cu lux de amanunte de catre purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu. In calitate de imputernicita a premierului, ea a facut o declaratie de presa pe care a trimis-o prin e-mail jurnalistilor.
“Primul ministru Calin Popescu Tariceanu a constatat ca activitatea Agentiei pentru Strategii Guvernamentale (ASG) nu a corespuns necesitatilor de comunicare ale Guvernului pe un set de politici publice promovate de la inceperea mandatului, cum ar fi: lupta impotriva coruptiei; integrarea europeana (cu componenta de comunicare externa si interna); aplicarea cotei unice; combaterea evaziunii fiscale; recalcularea pensiilor; reforma in sanatate; reforma in educatie”, a aratat Marinescu.
Mai departe, purtatorul de cuvant a sustinut: “Primul ministru considera ca activitatea ASG pe acest set de politici publice a fost complet nesatisfacatoare. Din acest motiv, in cadrul unei discutii, primul ministru i-a solicitat dlui Turcan sa-si dea demisia. Intrucat dl Turcan a refuzat, premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat astazi (ieri – n.n.) decizia de demitere a acestuia din functia de secretar de stat, presedinte al ASG”. In finalul declaratiei sale, Oana Marinescu a aratat ca “primul ministru este surprins ca pe un subiect de acest gen, legat strict de raporturile profesionale si ierarhice dintre seful Executivului si un secretar de stat din subordine, intervine public sotia acestuia din urma, cu declaratii deplasate, care nu au nici o legatura cu realitatea”. Nimeni nu a explicat de ce tocmai ieri s-a produs demiterea lui Turcan, daca premierul avea asa o lista lunga de reprosuri.


“O situatie mizerabila”

Proaspat demis de Tariceanu, Valeriu Turcan considera ca, dimpotriva, in nici un caz nu-i puteau reprosa aceste lucruri. “M-am uitat si eu pe comunicatul Guvernului. Este unul dintre cele mai hazlii pe care le-am vazut vreodata. Nu au inteles ca o comunicare eficienta in domeniul luptei anticoruptie nu poate fi facuta prin spoturi guvernamentale, ci prin actiuni concrete in care cei vinovati sunt prinsi si pedepsiti. Se sustine ca nu m-am implicat in strategii privind combaterea evaziunii, dar chiar in ziua in care premierul Tariceanu mi-a cerut demisia am semnat un acord pentru finantarea unui astfel de proiect”, a declarat Turcan. De asemenea, el a sugerat ca printre motivele demiterii sale s-ar afla si neintelegerile pe care le-a avut de-a lungul timpului cu Dorel Sandor, “omul de taina al premierului”. “E o situatie mizerabila”, a calificat Turcan demiterea sa fortata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă