9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportSenatorii vor masini noi!

Senatorii vor masini noi!

110 milioane RON echivalentul a 1.100 miliarde lei vechi! Atat ar vrea senatorii sa cheltuiasca in 2007, suma care este mai mare nu doar fata de ce au primit in 2006, ci si fata de ceea ce a decis Ministerul Finantelor ca le poate oferi. Mai mare cu 272 de miliarde lei vechi! In aceasta disputa, reluata de la an la an, alesii mizeaza pe faptul ca au puterea de a hotari singuri cati bani sa cheltuiasca, dat fiind ca proiectul bugetului de stat, in care este inglobat si bugetul celor doua Camere ale Parlamentului, ajunge tot la mana lor, spre adoptare in sedinta comuna.

Pentru a acoperi cheltuielile de personal, senatorii si-ar dori nu mai putin de 105 milioane RON, adica peste o mie de miliarde lei vechi. Si aceasta deoarece in schema Camerei Superioare se gasesc 927 de salariati, dintre care 139 de persoane cu functii de demnitate publica, cu una mai mult decat in anul in curs. Alesii mai vor, de asemenea, premiu anual, sume forfetare si cheltuieli pentru diurne de deplasare, in timp ce functionarii publici parlamentari urmeaza a beneficia de prime de vacanta, compensari in bani pentru concediile de odihna neefectuate si tichete de masa. Numai pentru sumele forfetare, destinate – chipurile – sa acopere cheltuielile prilejuite de activitatea in teritoriu a senatorilor, ar trebui sa se plateasca din banii contribuabililor nu mai putin de 13,1 milioane RON (adica 131 miliarde lei vechi).
Sume piperate sunt dorite de alesi si pentru bunuri si servicii: 35 milioane RON (357 miliarde lei vechi). Pentru argumentarea acestora, senatorii invoca reviziile si reparatiile care se vor efectua la bunurile care nu mai sunt in garantie, dar si achizitionarea unor bunuri noi, precum sistem de supraveghere si acces pentru garajul propriu, tahografe electronice si echipamente informatice. Pentru masini, echipamente si mijloace de transport ar dori sa cheltuiasca adesea de la bugetul de stat peste 25 miliarde lei vechi, iar pentru mobilier si aparatura birotica, alte aproape 35 miliarde lei vechi. Si pentru ca nu putea fi uitat controversatul institut fondat de Ion Iliescu, pentru functionarea Institutului Revolutiei Romane din decembrie 1989 se doreste alocarea a 25,7 miliarde lei vechi.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă