10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportRusanu, favoritul lui Tariceanu?

Rusanu, favoritul lui Tariceanu?

Vicepresedintele liberal Dan Radu Rusanu a devenit favoritul competitiei din PNL pentru sefia Camerei dupa ce parlamentarii liberali au petrecut un week-end foarte placut la hotelul detinut de sotia acestuia in Sinaia. Totusi, batalia sa cu Mona Musca si Titus Gheorghioff se va prelungi, pentru ca PNL nu poate lua o decizie prin vot decat in momentul in care postul in cauza va fi vacantat.

Parlamentarii liberali s-au adunat, incepand de vineri seara, la hotelul “International” din Sinaia, unde sotia lui Dan Radu Rusanu este director general si presedinte al CA. Partea informala de vineri seara, punctata de discutii la restaurant si de negocieri pe grupulete, s-a dovedit cea mai interesanta. A fost suficient de palpitanta pentru ca negocierile sa continue si a doua zi, pe holuri, in timp ce in sala se discutau prioritatile legislative.
Oficial, nu s-a luat nici o decizie, dar potrivit informatiilor neoficiale, prima sansa pentru sefia Camerei ar avea-o Dan Radu Rusanu, agreat de conducerea partidului. Totusi, acesta a afirmat ca nu s-a hotarat daca va candida sau nu. Daca Rusanu nu va prelua sefia Camerei, solutia de rezerva este Titus Gheorghioff. Pe de alta parte, Mona Musca se bucura in continuare de sprijin din partea deputatilor liberali.
La intalnirea cu parlamentarii liberali, Calin Popescu Tariceanu a criticat-o pe Mona Musca. Potrivit unor surse liberale, primul ministru i-a reprosat faptul ca a facut declaratii referitoare la sprijinul pe care el il acorda lui Dan Radu Rusanu: “Mona, tu ma cunosti de 15 ani si nu stiu cum ai putut sa crezi ca eu fac astfel de lucruri. Daca e vreunul cu care am discutat, sa ridice mana”. Bineinteles ca apelul lui Tariceanu a ramas fara raspuns…

Crin Antonescu si Cornel Popa se dueleaza

Iesirea in week-end la Sinaia a fost un bun prilej pentru a discuta si despre inlocuitorul lui Eugen Nicolaescu din fruntea grupului parlamentar de la Camera Deputatilor. Liberalii au decis ca persoanele care doresc sa candideze pentru sefia Camerei sa nu mai candideze si pentru alte posturi – de exemplu: pentru cel de lider de grup, care se va alege astazi. Pentru sefia grupului PNL din Camera exista doi candidati: Crin Antonescu si Cornel Popa, multi parlamentari sustinand ca sanse mari are Antonescu.

Tariceanu spune ca nu se implica

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat presei, dupa intalnirea cu parlamentarii liberali, ca nu va lua atitudine in favoarea unuia sau altuia dintre candidatii la functia de presedinte al Camerei: “Exista o competitie in grupul PNL din Camera pentru sefia institutiei. Toti cei care si-au anuntat candidatura sunt indreptatiti sa obtina nominalizarea din partea grupului. Eu nu-mi pot permite sa iau atitudine in favoarea unuia sau altuia”. Presedintele PNL a sustinut: “M-am abtinut sa fac orice interventie in favoarea unuia sau altuia, ori in defavoarea unuia sau altuia. Las competitia sa se desfasoare fara influente din partea mea”.

Adio Nastase si Vacaroiu!

Presedintele PNL crede ca majoritatea parlamentara va avea succes in tentativa de schimbare a presedintilor: “Presedintii celor doua Camere trebuie sa reflecte, ca regula, majoritatea parlamentara. Nu trebuie sa ne punem problema unui esec”.
Vicepresedintele Puiu Hasotti a recunoscut ca fixarea datei de 15 septembrie pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere a fost “usor pripita”: “Nu cred ca este un capat de tara daca se va intarzia o zi-doua. Depinde de intelepciunea celor de la PSD. Daca ei cred ca este bine sa existe un consum nervos inutil, poate fi o zi in plus. Cu siguranta insa, regulamentele vor fi modificate, iar in privinta schimbarii celor doi zarurile sunt aruncate”.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă