18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportRidzi baga zazanie in PDL si refuza sa paraseasca scena

Ridzi baga zazanie in PDL si refuza sa paraseasca scena

Cazul Ridzi urmeaza sa fie transat in sedinta de astazi a conducerii PDL. Scandalul in care este implicat ministrul a divizat deja partidul, iar majoritatea membrilor asteapta scrierea demisiei.

Democrat-liberalii se confrunta cu o problema de imagine, agravata cu fiecare zi, in care Monica Ridzi ocupa scaunul ministerial. Cazul Ridzi a declansat si razboiul intern in partid intre cele doua tabere. Aripa veche, formata din "greii" Blaga, Videanu, Berceanu si Preda, se infrunta cu tabara Elenei Udrea, Roberta Anastase si Monica Iacob Ridzi, care au castigat teren in partid.
Premierul Emil Boc a infirmat sambata informatiile potrivit carora presedintele Basescu l-ar fi sunat pentru a-i spune ca nu este de acord cu demiterea ministrului Tineretului si Sportului. seful Executivului a reafirmat ca PDL nu va impiedica ancheta justitiei in cazul ministrului Ridzi si ca nici nu va vota in Parlament impotriva inceperii urmaririi penale, in cazul in care Directia Nationala Anticoruptie (DNA) va solicita declansarea acestei proceduri. "Cel putin din perspectiva Partidului Democrat Liberal, nici un ministru nu va beneficia de protectie speciala in raport cu justitia. Monica Iacob Ridzi va merge, va da socoteala in fata justitiei si, evident, va raspunde din punct de vedere legal si politic pentru ceea ce face", a spus Boc.

Prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan, considera insa ca imaginea partidului a fost deja afectata de cazul Ridzi, iar demisia nu ar mai ajuta. "In acest caz, nu mai conteaza ce verdict va da DNA. La momentul actual, avem o problema de imagine privind suspiciunea cheltuirii banului public si va trebui sa gasim o solutie pentru a rezolva aceasta problema", a afirmat Stolojan.
Organizatia de femei a PDL, intrunita sambata la Sinaia, nu a evitat analizarea cazului Ridzi. "Suntem pentru o demisie sau o demitere a doamnei ministru doar pe baza unor documente clare, inceperea urmaririi penale sau dovezi clare de ilegalitate. Atat timp cat nu exista o dovada ca au fost deturnari de fonduri sau fonduri delapidate, suntem pentru dovezi clare in acest sens, si nu pe impunerea unor solutii intermediare", a declarat presedintele Organizatiei de femei a PDL, Sulfina Barbu. Potrivit acesteia, si alti ministri ai PDL ar putea sa fie in viitor tintele unor atacuri.

Cele mai citite

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă