10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPSD propune guvern de uniune nationala

PSD propune guvern de uniune nationala

Sub pretextul ca alegerile anticipate ar afecta interesul national, pesedistii si-ar dori un guvern de uniune nationala. “Solicitam consultarea partidelor parlamentare dupa demisia Guvernului. Conform procedurilor constitutionale, obligatia presedintelui este sa formeze cu sinceritate un guvern adevarat”, a declarat, ieri, presedintele PSD, Mircea Geoana. Mai mult, el a anuntat ca pesedistii au consultari in acest sens cu celelalte partide parlamentare, cu PRM, dar si cu formatiunile din coalitia aflata la guvernare.
“Vrem sa avem o discutie serioasa cu toti cei care vor ca aceasta tara sa fie guvernata bine. Consultarile sunt legate de analiza situatiei politice create, analiza optiunilor pentru formarea unui guvern adevarat”. Liderul pesedist a specificat ca aceste discutii au loc “tot timpul” si ca ele vor continua “cu sau fara implicarea presedintelui tarii”. Motivul oficial invocat pentru aceasta varianta este ca pesedistii nu doresc anticipate “pentru ca nu sunt bune pentru tara”. “Aceasta criza politica si eventualele anticipate reprezinta un cost imens pentru tara. Putem sa compromitem orice sansa de integrare in 2007. Toti liderii politici europeni sunt consternati pentru ca oferim euroscepticilor integrarii un pretext de a spune nu”, a sustinut Geoana, proaspat venit de la Roma. El chiar nu s-a ferit sa il contrazica, in acest sens, pe seful Delegatiei Comisiei Europene, Jonathan Scheele, care a declarat ca anticipatele nu vor afecta procesul de aderare: “Dl Scheele probabil ca nu a trait alegeri in Romania. In administratie, cand e vorba de alegeri, este paralizie. Romania este in perioada alegerilor o tara in care administratia sta ca la loterie”.
Seful pesedistilor este pornit sa accepte anticipate “daca epuizam orice alta solutie de a face guvernul”. “Nu vom accepta prostitutie in Parlamentul Romaniei. Nu vom intra intr-un joc in care noi sa votam Guvernul propus de Traian Basescu si actuala majoritate nu”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă