9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPSD considera "exceptional" rezultatul obtinut

PSD considera “exceptional” rezultatul obtinut

Aflati pe valul procentului de 29% obtinut la consilii judetene, liderii PSD nu s-au sfiit sa se mandreasca cu scorul obtinut. Despre demiterea lui Mircea Geoana se discuta incet deocamdata, insa esecul lui Cristian Diaconescu s-a contabilizat, iar "greii" partidului il asteapta la cotitura.

Liderii PSD s-au intrunit ieri la sediul partidului pentru a asista la numaratoarea paralela. De altfel, coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, s-a plans ieri de nereguli in Caras-Severin si Mehedinti, anuntand posibilitatea depunerii unei cereri de anulare a alegerilor in cele doua judete. Pana la primirea rezultatelor finale, pesedistii nu vor lua nici o decizie. Miron Mitrea s-a laudat insa inca de ieri ca, potrivit numaratorii paralele realizate de social-democrati, PSD a castigat sigur 15 presedinti de consilii judetene si este in carti, date fiind diferentele mici de voturi, pentru alte sase. Totusi, Mitrea a catalogat drept "surprize neplacute" pierderea consiliilor judetene in Suceava, Dambovita si Giurgiu, dar a salutat castigarea celor din Dolj si Buzau, a lui Victor Mocanu si Ion Calinoiu.
Din estimarile social-democratilor, in ceea ce priveste numarul de mandate de primari si de consilieri locali, PSD este pe primul loc la nivel national, iar in ceea ce priveste votul politic la consiliile judetene, este la egalitate cu PD-L. Potrivit lui Mitrea, rezultatul PSD este "exceptional" in raport cu cel obtinut la alegerile pentru Parlamentul European. Comentand rezultatele obtinute de PSD in Bucuresti, Mitrea a spus ca prin votul politic PSD a recuperat jumatate din diferenta care separa partidul de PD-L in 2004 si s-a aratat convins ca, in urma rezultatelor anuntate oficial, candidatul partidului la functia de primar general, Cristian Diaconescu, se va situa pe locul trei. Mitrea l-a taxat si pe Marian Vanghelie, exprimandu-si dezamagirea ca primarul de la 5 nu a castigat din primul tur.

In asteptarea rezultatelor finale, moment in care PSD isi va proclama victoria obtinuta la alegerile locale prin recuperarea multor localitati si consolidarea puterii baronilor locali deja consacrati, in PSD se discuta in surdina despre debarcarea lui Mircea Geoana. Acesta stie ca procentul mic obtinut de preferatul sau in locul lui Oprescu i-a fragilizat pozitia fruntasa, dar spera ca, impreuna cu autorii strategiei legate de cei doi candidati generati de PSD (Diaconescu si Oprescu), sa "stinga" ecoul nemultumirilor. Ion Iliescu insa le-a transmis apropiatilor sai ca nu-i acum momentul bilantului, ci sa astepte in liniste convocarea Consiliului National, intrunire la care, eventual, s-ar putea decide convocarea unui congres. Geoana insa pare a se fi aliniat perfect cerintelor tandemului Iliescu-Nastase, el sustinand inca din seara zilei de duminica aceeasi pozitie cu a lui Ion Iliescu referitoare la sustinerea lui Sorin Oprescu, desi cu numai cateva zile inainte declara raspicat ca PSD nu-l va sustine pe Oprescu in turul doi.
2004 – consilii judetene: 37,81%
2007 – europarlamentare: 23,11%
2008 – consilii judetene: 28,13%

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă