10.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSportPrivatizarea Petrom - analizata la Cotroceni

Privatizarea Petrom – analizata la Cotroceni

Contractul de privatizare a Petrom se afla in analiza Presedintiei, a declarat ieri presedintele Traian Basescu, inainte de plecarea in vizita pe care o intreprinde in SUA. Presedintele a precizat ca a cerut contractul de privatizare a Petrom de la Ministerul Economiei si Comertului si ca ii multumeste ministrului Codrut Seres pentru ca i l-a pus “imediat” la dispozitie.
Seful statului s-a declarat extrem de preocupat de problematica legata de energie. “Am cerut acum mai bine de o luna gasirea unor solutii pentru distribuirea corecta a comercializarii energiei electrice, iar zilele trecute ceea ce s-a intamplat cu pretul combustibililor a fost de natura sa ma ingrijoreze”, a subliniat Basescu. El a sustinut ca problema privind energia este una din prioritatile sale, alaturi de combaterea efectului inundatiilor.
Seful statului a cerut joi Consiliului Concurentei sa verifice comportamentul agentilor economici care produc si distribuie carburanti pe piata romaneasca, fiind ingrijorat de majorarea repetata a pretului la combustibil. Institutia a anuntat, in aceeasi zi, ca a initiat o investigatie pe piata produselor petroliere.
Vineri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a afirmat ca statul nu poate interveni in politica de preturi a Petrom.
Petrom a majorat succesiv, la inceputul lunii septembrie, in interval de cinci zile, pretul carburantilor comercializati in statiile proprii cu sapte bani pe litru si apoi cu noua bani pe litru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă