3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSportPrivatizarea Petrom - analizata la Cotroceni

Privatizarea Petrom – analizata la Cotroceni

Contractul de privatizare a Petrom se afla in analiza Presedintiei, a declarat ieri presedintele Traian Basescu, inainte de plecarea in vizita pe care o intreprinde in SUA. Presedintele a precizat ca a cerut contractul de privatizare a Petrom de la Ministerul Economiei si Comertului si ca ii multumeste ministrului Codrut Seres pentru ca i l-a pus “imediat” la dispozitie.
Seful statului s-a declarat extrem de preocupat de problematica legata de energie. “Am cerut acum mai bine de o luna gasirea unor solutii pentru distribuirea corecta a comercializarii energiei electrice, iar zilele trecute ceea ce s-a intamplat cu pretul combustibililor a fost de natura sa ma ingrijoreze”, a subliniat Basescu. El a sustinut ca problema privind energia este una din prioritatile sale, alaturi de combaterea efectului inundatiilor.
Seful statului a cerut joi Consiliului Concurentei sa verifice comportamentul agentilor economici care produc si distribuie carburanti pe piata romaneasca, fiind ingrijorat de majorarea repetata a pretului la combustibil. Institutia a anuntat, in aceeasi zi, ca a initiat o investigatie pe piata produselor petroliere.
Vineri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a afirmat ca statul nu poate interveni in politica de preturi a Petrom.
Petrom a majorat succesiv, la inceputul lunii septembrie, in interval de cinci zile, pretul carburantilor comercializati in statiile proprii cu sapte bani pe litru si apoi cu noua bani pe litru.

Cele mai citite

Deficitul bugetului a urcat la 3,97% din PIB după primele 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,97% din PIB după primele 10 luni ale anului în curs, respectiv la 62,81 miliarde de lei,...
00:00:49

VIDEO. Emoții mari! Ostaticii eliberați se reîntâlnesc cu familiile

Duminică (26 noiembrie), în Israel au avut loc reuniuni emoționante, când ostaticii, care au fost ținuți de Hamas în Gaza timp de săptămâni, s-au...

O nouă conducere la PAID România. Cine face parte din noua echipă

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a aprobat noi directori în cadrul PAID, dar și a altor societăți de asigurare. Într-un comunicat de presă, transmis România...
Ultima oră
Pe aceeași temă