9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPesedistul Simirad: votati cu fiul meu liberal!

Pesedistul Simirad: votati cu fiul meu liberal!

» Unul dintre liderii PSD Iasi, Constantin Simirad, a decis sa-l sprijine in campania electorala pe fiul sau, Lucian Simirad. Numai ca Lucian nu candideaza din partea PSD, ci a altui partid, respectiv PNL. Sustinerea tatalui este criticata de liderii locali ai PNL si PSD.

Daca tot a decis sa-si sprijine fiul, in ciuda apartenentei politice diferite, actualul presedinte al Consiliului Judetean apare si in bannerele electorale ale liberalilor. "Asa tata, asa fiu" – este sloganul vazut incepand cu miercuri seara de toti taranii din majoritatea comunelor ce formeaza Colegiul Deputati nr. 3 Tibanesti.
Bannerul il prezinta pe Constantin Simirad alaturi de Lucian Simirad sub sigla PNL. sefii de la PSD ai tatalui nu agreeaza noul tandem, dar n-au ce-i face. Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, spune ca nu este corect:

"E o chestiune pe care o vom analiza si la partid. Vom verifica de ce apare intr-un banner al PNL, pentru ca nu este corect", a declarat Nichita, presedintele PSD Iasi. Pus in fata unei situatii neprevazute, efect al unei bune relatii tata-fiu, seful PNL Iasi, Relu Fenechiu, s-a straduit si el sa explice ca afisul familiei Simirad n-ar insemna ca exista o intelegere intre liberali si PSD. Fenechiu este insa mai intelegator decat Nichita: "Este o relatie parinte-fiu", a declarat el.

Pentru a nu se pune rau cu tatal, contracandidatul de la PSD al fiului Lucian a cautat rapid o explicatie convenabila presedintelui Consiliului Judetean. Cristian Nechifor sustine ca bannerele ar fi fost facute de liberali fara aprobarea lui Constantin Simirad. "Sunt facute fara vointa lui. Daca s-au facut insa cu stirea lui, omeneste eu il inteleg. Din punct de vedere electoral nu-mi fac probleme, iar din punct de vedere politic nu este treaba mea, e o treaba de partid", declara Cristian Nechifor, candidatul social-democratilor in Colegiul Tibanesti. In mod convenabil, in momentul instalarii bannerelor Constantin Simirad nici nu era in tara. Este plecat in Finlanda. El a lasat insa vorba clara despre ce anume are de gand sa faca: "Nu pot sa nu-l las (pe fiul sau – n.r.) sa nu incerce sa se afirme, dar in acelasi timp nu pot lovi in feciorul meu, cel care cu siguranta este mult mai apropiat de mine decat colegii de partid.

 

Asta este pozitia mea, deci un singur colegiu in care nu ma amestec, in rest ma voi amesteca", a spus Constantin Simirad inca din momentul lansarii candidatilor PSD Iasi la alegerile parlamentare. De amestecat s-a amestecat insa, chiar incepand cu afisajul stradal. Alti colegi de partid nu s-au bucurat insa de bunavointa superiorilor.
De pilda, Ion Solcanu, fostul lider al PSD Iasi, a platit cu excluderea din partid decizia sa de a sustine la alegerile europarlamentare un candidat al PD-L. Simirad are sanse sa scape numai cu mustrare, dat fiind ca la nivelul Consiliului Judetean Iasi intre PNL si PSD exista deja o intelegere privind sustinerea reciproca a proiectelor.

Candidatul PD-L Braila in Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputatilor, Grigore Potec, nu are norocul de a fi atat de celebru incat sa-si sustina si el rudele din politica. Mai ales ca in politica vrea sa intre el. Grigore Potec n-are notorietate, dar o are pe fiica sa, Camelia Potec, celebra campioana olimpica la inot. Tatal Grigore le-a oferit ieri alegatorilor din colegiul sau mici si bere.
De altfel, sediul sau de partid se afla intr-o fosta alimentara. Acolo au fost amplasate un dozator de bere, un gratar mare si o masa pe care au fost asezate mai multe casolete cu mici, un sac cu paine feliata si mustar. Grigore Potec a profitat de ocazie pentru a le spune mesenilor, in primul rand, ca nu le-a dat mita electorala si, in al doilea rand, a incercat sa profite de popularitatea fiicei sale. "Pe mine cel mai bine ma cunoasteti dupa fiica mea, stiti, de la natatie, si numele Potec poate va spune mai mult decat va pot spune eu in momentul de fata", le-a explicat Grigore Potec alegatorilor.

Un alt exemplu celebru se regaseste la Botosani. Baiatul fostului presedinte al Consiliului Judetean candideaza si el. Tot la PSD. "Candideaza si puiul meu.
L-am invatat sa se scoale de dimineata si sa plece la treaba.
L-am educat sa fie sef. E baiatul meu", se mandreste Constantin Contac cu Liviu. Fiul vrea sa devina deputat.
Primarul orasului Constanta este foarte activ si el in aceste zile, deoarece fratele sau, Alexandru, doreste sa redevina deputat si are nevoie de sustinerea mai celebrei sale rude. Radu Mazare are insa treaba de facut si pentru familia Mitrea. Sotia lui Miron Mitrea, Manuela, vrea sa fie aleasa deputat de Constanta, iar familia Mazare o ajuta cat poate de mult in campanie. Cat despre finii lui Becali trecuti pe listele PNG, despre ei se spune ca nu au problemele financiare pe care le-ar avea orice alt simplu doritor de functie parlamentara.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă