10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportPD si PLD, pe liste separate la europarlamentare

PD si PLD, pe liste separate la europarlamentare

"Partidul Democrat si Partidul Liberal Democrat vor candida pe liste separate la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European, dar se vor sprijini reciproc in campania electorala pentru acest scrutin", a declarat vicepresedintele PD Cezar Preda, citat de Rompres. Echipele PD si PLD mandate de conducerile celor doua partide s-au intalnit, joi, pentru a creiona protocolul de colaborare dintre cele doua formatiuni, precum si calendarul politic comun.
'Cele doua partide au fixat o alianta parlamentara foarte buna si o colaborare politica la nivel central si local', a spus deputatul democrat.
Potrivit liderului PD, tinandu-se cont de faptul ca cele doua formatiuni politice vor candida la alegerile pentru PE pe liste separate, s-a cazut de acord ca, pe parcursul campaniei electorale, acestea sa se sprijine reciproc, sa nu se atace si sa nu intre in competitie.
Cezar Preda a mai spus ca in Biroul Permanent National al PD de luni va fi prezentata o schita a protocolului dintre PD si PLD.

Presedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a declarat, pentru Rompres, ca subiectul alegerilor europarlamentare a fost atins doar tangential, stabilindu-se sa se acorde un sprijin reciproc in campanie, cele doua partide urmand sa participe insa pe liste separate de candidati.
'Ramanem la pozitia pe care am exprimat-o anterior si pe care am subliniat-o – actuala lege nu ne permite sa participam pe liste comune. Pe de alta parte, interesul PLD, ca partid, este sa se testeze la aceste alegeri', a spus Gheorghe Flutur.
Presedintele executiv al PLD a afirmat ca in cadrul intalnirii s-a elaborat un document de lucru, ce va fi prezentat conducerilor celor doua partide saptamana viitoare, pe baza caruia va fi conceput protocolul de colaborare dintre cele doua partide.
Gheorghe Flutur a afirmat ca nu poate dezvalui amanunte despre acest protocol, precizand doar ca in acest document se face referire la colaborare parlamentara, locala si la nivel national intre cele doua partide.
Pana la adoptarea protocolului, cele doua partide vor avea intalniri saptamanale la nivel de grupuri parlamentare si o data la doua saptamani la nivelul conducerilor centrale.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă