10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPD nu este de acord cu renegocierea protocolului

PD nu este de acord cu renegocierea protocolului

Liderul PD Emil Boc a declarat ieri ca renegocierea protocolului coalitiei ar fi o dovada de “diletantism”, ce ar compromite restructurarea Guvernului, dupa ce vineri sustinea ca PD e dispus sa accepte rediscutarea protocolului, daca in spatele acestei sugestii nu se ascunde refuzul restructurarii.
Boc a mai spus, dupa sedinta Biroului Permanent National al PD, ca renegocierea protocolului coalitiei ar duce la “trimiterea in derizoriu si la compromiterea ideii de restructurare”, iar asemenea negocieri intre cele patru partide nu ar fi decat “discutii sterile de natura politica”.
“Renegocierea sau alte discutii suplimentare nu ar face altceva decat sa lungeasca demersul si sa demonstreze ca nu dorim, de fapt, sa facem restructurarea Guvernului”, a spus liderul PD.
Mentionand ca “PD nu este interesat de ciolane”, Emil Boc a afirmat: “Daca ne intereseaza ciolane, discutam ciolane”.
Boc a adus cinci argumente in favoarea realizarii restructurarii: respectarea promisiunii, “facuta inclusiv de premier”, din momentul formarii Guvernului; economisirea banului public; cresterea performantei administrative a structurilor guvernamentale; eliminarea paralelismelor si reducerea birocratiei; compatibilitatea cu structurile similare din statele membre ale UE. Liderul PD a sustinut ca “restructurarea este o chestiune de vointa politica, onorarea promisiunilor facute inca de la formarea Guvernului si respect fata de banul public”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă