Parlamentul se va reuni în plen, miercuri, pentru a lua act, oficial, că funcția de director al SIE este vacantă. Unul dintre posibilii candidați este Dacian Cioloș

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului se va întruni miercuri pentru a lua act de vacantarea funcţiei de director al SIE, după demisia de anul trecut a lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2017 - 16:40

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului se va întruni miercuri pentru a lua act de vacantarea funcţiei de director al SIE, după demisia de anul trecut a lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Tot miercuri, Parlamentul va constata şi vacantarea postului de viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), rămas liber după demisia lui Bogdan Olteanu în urma acuzaţiilor de trafic de influenţă.

Senatorii şi deputaţii vor discuta, miercuri, rapoartele de activitate pe 2015 ale Băncii Naţionale, Autorităţii de Supraveghere Financiară, Autorităţii Electorale Permanente, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Consiliului Legislativ şi Curţii de Conturi.

Parlamentarii vor lua în discuţie rapoartele de activitate pe 2016 ale Autorităţii Electorale Permanente privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, Consiliului Superior al Magistraturii, Curţii de Conturi, Agenţiei Naţionale Anti-Doping şi Avocatului Poporului, precum şi rapoartele BNR asupra inflaţiei - august 2016, noiembrie 2016, februarie 2017.

Postul de director al SIE a rămas vacant după demisia din funcţie a lui Mihai Răzvan Ungureanu în septembrie 2016. De atunci, conducerea SIE este asigurată, cu titlu interimar, de generalul Silviu Predoiu (prim-adjunct al directorului SIE).

Mihai Ungureanu fusese numit director al SIE la data de 24 iunie 2015, de către preşedintele Klaus Iohannis. Mihai Răzvan Ungureanu a fost validat de Parlament ca director al SIE la data de 30 iunie 2015.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai fost director al SIE în perioada decembrie 2007 - februarie 2012.

După demisia de anul trecut al lui Ungureanu, preşedintele Iohannis a spus, în septembrie, că va propune un nou director SIE după alegerile parlamentare. La sfârșitul anului 2016, după ce a pierdut funcția de șef al Guvernului, Dacian Cioloș a fost prezentat, neoficial, drept un posibil candidat la funcția de director al SIE.

La finalul lunii februarie 2017, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că speră că preşedintele Klaus Iohannis va desemna un nou şef al SIE "într-un termen rezonabil" şi că doreşte ca numele să fie decis în urma unei negocieri, nu să fie aflat "din plic".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...