13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMircea Geoană nu renunţă la biroul de la Senat: A fost al...

Mircea Geoană nu renunţă la biroul de la Senat: A fost al lui Ceauşescu, cred că sunt şi demoni

Mircea Geoană a anunţat, miercuri, că va contesta la Curtea Constituţională hotărârea Senatului prin care s-a constatat încetarea statutului de membru al PSD şi de preşedinte al Camerei Superioare.

Geoană a spus că votul prin care s-a aprobat hotărârea de încetare a mandatului său de preşedinte al Senatului este unul politic, pe care îl respectă, dar a susţinut că motivele invocate de grupul PSD nu sunt regulamentare şi constituţionale. “Votul din plenul Senatului a fost unul politic, votul din Biroul Permanent a fost unul politic. Fundamentul solicitării PSD rămâne în continuare neconstituţional şi neregulamentar”, a afirmat el.

După ce a aflat că plenul Senatului a votat revocarea sa din funcţie, Mircea Geoană a arătat că nu va renunţa uşor nici măcar la biroul în care stă de trei ani.

“E un birou foarte mare, aici a stat şi Ceauşescu. Cred că sunt şi demoni pe undeva… Nu voi părăsi biroul, îl voi elibera când va exista un nou preşedinte al Senatului”, a spus Geoană.

Chiar dacă nu mai conduce Senatul, Mircea Geoană va beneficia încă un an de protecţie din partea SPP, cu dispozitiv redus, un aghiotant, care îi va fi şi şofer al maşinii pusă la dispoziţie de SPP, scrie Mediafax, care citează surse apropiate fostului şef al Camerei Legislative.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă