Ministrul Gabriel Petrea: Sper ca legea uceniciei să poată fi aplicată în maxim două luni

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, speră ca legea uceniciei să poată fi în vigoare în maximum două luni.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2017 - 18:46

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, speră ca legea uceniciei să poată fi în vigoare în maximum două luni. Conform acestuia, prin legea uceniciei Guvernul își dorește să ajute companiile care angajează tineri absolvenți abia ieșiți de pe băncile facultății, fără nicio experiență, să îi învețe o meserie și să îi specializeze la locul de muncă, informează Agerpres.

"Este în procedură de urgență la Parlament. Noi sperăm ca în maxim două luni să fie promulgată. Practic este și un răspuns în momentul de față la faptul că absolvenții de studii superioare, după ce termină facultatea, nu au cum să aibă o experiență necesară pe care angajatorul o cere și atunci venim în întâmpinarea angajatorului ca să acoperim acea lipsă de experiență și acea lipsă de productivitate și el să îi mențină în câmpul muncii și să îi profesionalizeze", a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă la Iași, ministrul Gabriel Petrea.

Potrivit lui Gabriel Petrea, companiile vor beneficia de o sumă de bani care va fi plătită lunar, pe o perioadă de un an, doi sau trei ani, în funcție de nivelul de calificare de care are nevoie acel angajator. Suma de bani acordată reprezintă echivalentul unui salariu mediu pe economie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...