9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul de Interne s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la București. Ce au...

Ministrul de Interne s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la București. Ce au discutat

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a avut o întânire, miercuri dimineața, cu ambasadorul SUA în București, Hans Klemm. Cei doi au discutat despre despre întărirea securităţii şi intensificarea schimbului de informaţii în actualul context geopolitic regional, din perspectiva profilului strategic al ţării noastre şi al rolului său în arhitectura de securitate regională, potrivit unui comunicat al MAI. 

La întâlnire, ministrul Afacerilor Interne și ambasadorul SUA au discutat despre întărirea cooperării în direcțiile stabilite prin Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, în condițiile în care consolidarea Parteneriatului Strategic cu S.U.A. este una dintre prioritățile Guvernului României.

MAI precizează în comunicat că  va acorda în continuare o atenţie sporită componentei operative pe palierul combaterii criminalităţii organizate, în special pentru destructurarea reţelelor infracţionale care comit delicte în sfera criminalităţii informatice, obiectivul principal fiind creșterea siguranței cetățenilor.

”Cei doi oficiali au subliniat beneficiile multiplelor proiecte derulate în parteneriat cu instituţii şi agenţii de aplicare a legii din SUA în domeniul pregătirii profesionale a polițiștilor români pe linie operativă în cadrul Academiilor FBI din Quantico, Virginia, ILEA din Budapesta și Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall”, se arată în comunicatul citat. 

             

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă