10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMiercurea excluderilor?

Miercurea excluderilor?

Mircea Geoana si-a mutat cartierul general la Hotelul Confort, unde noul sau "locotenent", Liviu Dragnea, impreuna cu secretarul general al PSD, Titus Corlatean, au convocat organizatiile judetene, incepand de joi, sub pretextul pregatirii de campanie electorala pentru alegerile din noiembrie. Adevaratul subiect de discutie intre Geoana si baronii judeteni a fost legat de situatia tensionata din partid si de incercarile gruparilor Iliescu-Nastase – Cluj de a convoca un congres extraordinar. Amenintat serios cu demiterea din functie, presedintele PSD a incercat sa obtina sprijinul filialelor pentru excluderea din partid a inamicilor Iliescu, Nastase si Mitrea. Aceasta este masura pe care Geoana intentioneaza sa o ia miercuri, in sedinta Comitetului Executiv al PSD. Potrivit unor surse participante la discutiile cu liderii PSD, presedintele partidului i-a anuntat pe sefii din teritoriu ca "miercuri va fi luata o decizie hotaratoare", iar Titus Corlatean l-a secondat, explicandu-le ca "a venit timpul unui schimb intre generatii". In acelasi timp cu negocierile purtate cu sefii de filiale, in pregatirea excluderii trioului Iliescu-Nastase-Mitrea, reminiscentele carierei diplomatice l-au facut pe acelasi razboinic Geoana sa trimita, totusi, doi soli de pace la Adrian Nastase, intr-o tentativa de impacare. Solii, personificati de Titus Corlatean si vicepresedintele PSD, Ioan Stan, au fost practic dati pe usa afara de fostul lor sef, Nastase refuzand orice dialog cu Geoana, dar savurand gestul facut de inamicul sau, care i s-a parut disperat.

Ca si cum nu i-ar fi fost deajuns frontul deschis cu fostii lideri ai partidului, Geoana a facut o miscare tactica cel putin surprinzatoare, lovind chiar in vicepresedintii din echipa sa. Enervat de campania electorala lansata in interiorul PSD de catre Cristian Diaconescu si Victor Ponta, care au ridicat pretentii la fotoliul de presedinte al partidului, Geoana i-a contactat pe liderii filialelor in care Diaconescu, Ponta si Ilie Sarbu (in calitate de socru al lui Ponta) activeaza ca parlamentari, respectiv Constanta, Gorj si Timis. "Le-a spus celor din organizatii ca, daca sunt nemultumiti de activitatea lor parlamentara sau de lideri, sa ii spuna lui, pentru ca el ar fi de acord cu o evaluare a activitatii lor si, daca e o evaluare proasta, cu niste sanctiuni", ne-au declarat surse din conducerea PSD.
Ieri, Geoana s-a razboit si cu presa, acuzandu-i pe ziaristi ca sunt singurii vinovati pentru problemele pe care le are in partid. Intr-o conferinta de presa, Geoana s-a rastit la ziaristii prezenti, spunand ca "doresc sa tina prima pagina a ziarelor cu subiecte legate de ce se intampla in PSD" si ca "fabrica intoxicari". Intrebat daca isi va depune mandatul in cazul in care CEx va decide miercuri ca PSD sa renunte la motiunea de cenzura, Geoana a raspuns, nervos: "Dar dumneavoastra renuntati la jurnalism daca speculatiile pe care le vanturati in ziar se dovedesc false?".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă