10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportLiberalii le cer democratilor sa respecte cu strictete protocolul Aliantei D.A.

Liberalii le cer democratilor sa respecte cu strictete protocolul Aliantei D.A.

Disputele dintre PNL si PD pe tema inscrierii in randurile democratilor a presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, si a altor noua consilieri liberali se accentueaza.
Dupa ce vreme de o saptamana nu au primit un raspuns favorabil din partea PD, liberalii au adoptat in cadrul Delegatiei Permanente de la Brasov o declaratie prin care solicita PD “sa vegheze cu strictete la respectarea protocolului Aliantei D.A. care prevede interzicerea migratiei politice”. La finalul Delegatiei Permanente a PNL presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca “protocolul Aliantei se respecta si nu se negociaza”.
In opinia liberalilor, exprimata de secretarul general al partidului, Dan Motreanu, dorinta presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, si a altor consilieri liberali de a trece in randurile Partidului Democrat “ar crea un precedent periculos si ar putea conduce la tensionarea relatiilor dintre cei doi parteneri”. Liberalii sustin ca “in viziunea PNL pozitia fata de aceasta problema ivita este una clara si simpla si are ca fundament respectarea principiilor care au dat nastere Aliantei D.A.”. In cadrul sedintei Delegatiei Permanente Tariceanu a caracterizat gestul PD drept unul “inamical” si a spus ca un astfel de transfer nu poate decat sa afecteze relatiile dintre cele doua partide.
Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, a demisionat acum doua saptamani din PNL impreuna cu vicepresedintele Consiliului Judetean si alti opt consilieri. La despartirea de PNL Florin Anghel a sustinut ca va ramane independent, insa a declansat negocieri cu PD. Vestea inscrierii sale in PD a ajuns la liberali la inceputul acestei saptamani si a tensionat relatiile dintre PNL si PD. Democratii au afirmat initial ca nu va da motive sa nu-i primeasca pe fostii liberali pentru ca este mai bine decat sa se inscrie in PSD.
Problema a ramas sa fie discutata in cadrul unui consiliu al Aliantei care va avea loc saptamana viitoare. Liberalii prahoveni au cerut ca, daca PD tot le-a luat presedintele Consiliului Judetean, PD sa le dea posturile de prefect si subprefect. Tariceanu a dezmintit faptul ca se va recurge la un asemenea troc.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă