Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Klaus Iohannis, consultări cu partidele politice pe tema Strategiei Naționale de Apărare

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, la ora 18.00, cu liderii formațiunilor și partidelor parlamentare, pentru a dezbate Strategia Națională de Apărare.

Share

Andra Mitu 0 comentarii

Actualizat: 08.06.2015 - 13:17

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis se va consulta luni, la Palatul Cotroceni, mai întâi cu liderii partidelor din coaliția de guvernare, iar apoi cu cei ai PNL, UDMR și minorităților naționale.

--------------------

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, la ora 18.00, cu liderii formațiunilor și partidelor parlamentare, pentru a dezbate Strategia Națională de Apărare, informează Agerpres.

Șeful statului a declarat săptămâna trecută că la aceste discuții se va aborda și subiectul Victor Ponta, în cazul căruia DNA a cerut Camerei Deputaților începerea urmăririi penale. În acest context, președintele Iohannis i-a cerut demisia premierului Victor Ponta.

Pe 9 februarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat în plenul legislativului că în decursul acestei sesiuni parlamentare va prezenta Parlamentului Strategia Națională de Apărare.

"Respectul față de instituția Parlamentului se exprimă și în îndeplinirea obligațiilor care îmi revin în calitate de președinte. În decursul acestei sesiuni voi prezenta Parlamentului strategia națională de apărare în conformitate cu Legea fundamentală", declara Klaus Iohannis, la Parlament.

Pe 17 februarie, șeful statului a inițiat procesul de consultări interinstituționale pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare, de care se ocupau fostul consilier prezidențial George Scutaru și consilierul de stat Sebastian Huluban. Ulterior, atribuțiile au fost preluate de consilierul prezidențial Ion Oprișor.

Pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare au fost consultate comisiile de apărare ale Parlamentului, reprezentanți ai societății civile, ai mediului academic, ai instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.

Strategia Națională de Apărare trebuie înaintată Parlamentului în termen de șase luni de la învestirea în funcție a președintelui, care a avut loc pe 21 decembrie 2014.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...