9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportIliescu, in razboi cu "revolutia" lui Geoana

Iliescu, in razboi cu “revolutia” lui Geoana

Dupa ce au scapat de Adrian Nastase, Mircea Geoana, Miron Mitrea si Ioan Rus au de infruntat o noua problema. O problema de care au crezut ca au scapat definitiv la congresul de anul trecut. Ion Iliescu, simbolul trecutului comunist al PSD, isi pregateste temeinic reintoarcerea triumfatoare in fruntea partidului, speculand degringolada in care se zbate actuala conducere din cauza scandalului declansat de matusile lui Nastase. Iliescu a inceput deja sa-si puna sustinatorii sa dea publicitatii scrisori si declaratii prin care sa afirme ca numai credibilitatea pe care o are Iliescu in ochii electoratului de stanga mai poate salva partidul de criza. Oamenii lui Iliescu cer organizarea unui congres extraordinar pentru alegerea unei alte conduceri in fruntea PSD, astfel incat Bunicuta sa-si ia revansa pentru tradarea din aprilie 2005. Surse din apropierea lui Iliescu sustin ca tintele principale ale razbunarii ar fi exact cei pe care acesta i-a acuzat de “tradare” si “complot”: Mircea Geoana, Miron Mitrea si Ioan Rus. Potrivit surselor citate, in cazul in care planul lui Iliescu ar izbuti, cei trei ar urma sa fie eliminati total din schema de conducere a partidului.
In aceste conditii, liderii PSD vor incerca in acest week-end sa blocheze tentativele de organizare a unui congres extraordinar. La intalnirea de la Brasov cu sefii de organizatii, Geoana, Mitrea si Rus vor transmite un mesaj de unitate si stabilitate, asigurandu-i pe baronii locali ca sesiunea de suspendari din functii s-a incheiat cu Adrian Nastase si ca cei care au probleme de imagine pot sa stea linistiti ca nu-si vor pierde pozitiile.
Razboiul dintre cele doua tabere se poarta prin intermediul scrisorilor si declaratiilor incrucisate. Razvan Theodorescu, cel prin vocea caruia Iliescu a amenintat cu un congres extraordinar si chiar cu scindarea partidului in cazul in care nu se face congres, a anuntat ieri ca saptamana viitoare sustinatorii fostului presedinte se vor intalni pentru a discuta pasii pe care sa-i urmeze in vederea atingerii obiectivului fixat. De partea cealalta, Vasile Dincu, reprezentant al grupului de la Cluj, pregatea si el ieri o scrisoare in care ar fi urmat sa explice ca nu este nevoie de congres, ci ca actuala conducere trebuie sa-si duca la capat mandatul reformator primit in aprilie anul trecut. De asemenea, Nastase si-a animat si el sustinatorii, presedintele PSD Dambovita, Ioan Stan, producand si el o declaratie publica de sustinere fata de autosuspendatul presedinte executiv.
In acest timp, Mircea Geoana a plecat la Geneva, la o intalnire cu liderii Partidului Socialist European, pentru a le raporta ca “revolutia binelui merge mai departe”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă