Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gheorghe Iancu a fost numit în funcţia de Avocat al Poporului

Plenul reunit al celor două Camere l-a numit, marţi, pe Gheorghe Iancu în funcţia de Avocat al Poporului, acesta primind 216 voturi "pentru" şi 18 "contra", devansându-l pe contracandidatul său, Valer Dorneanu, care a primit ...

Share

Raluca Toma 0 comentarii

27.09.2011 - 19:26

Plenul reunit al celor două Camere l-a numit, marţi, pe Gheorghe Iancu în funcţia de Avocat al Poporului, acesta primind 216 voturi "pentru" şi 18 "contra", devansându-l pe contracandidatul său, Valer Dorneanu, care a primit 13 voturi "pentru" şi 221 voturi "împotrivă".

Votul a fost secret, cu buletine de vot. Numirea Avocatului Poporului se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi. Mandatul lui Gheorghe Iancu este de cinci ani.

Gheorghe Iancu, fost adjunct al Avocatului Poporului, a fost propus de PDL pentru funcţia de Avocat al Poporului, în timp ce actualul adjunct al Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, a fost propus de USL.

Mandatul lui Ioan Muraru ca Avocat al Poporului a expirat la 10 mai, dată până la care Parlamentul ar fi trebuit să facă altă numire.

Gheorghe Iancu a fost, timp de un an, adjunct al Avocatului Poporului, pe vremea când funcţia era îndeplinită de Ioan Muraru. Este conferenţiar universitar şi doctor în drept, el predând studenţilor de la Universitatea Bucureşti şi de la universitatea privată "Titu Maiorescu".

A fost consilier juridic la Ministerul Silviculturii, apoi procuror pentru Tribunalul Suprem, după care, după revoluţia din 1989, a devenit consilier parlamentar la Camera Deputaţilor. Din 1995 şi până în 2000 a fost secretar general al Curţii Constituţionale, în 2000 şi 2001 a fost consilier de conturi la Curtea de Conturi a României, după care a fost director al Autorităţii Electorale Permanente.

În noiembrie 2006, Cotidianul relata că Iancu a spart cu pumnul parbrizul unei maşini, nervos că şoferul acesteia a claxonat atunci când el a oprit în trafic, blocând pentru scurt timp circulaţia pentru a coborî din maşina în care se afla. Forumurile de internet abundă şi ele în acuzaţii formulate de anonimi la adresa profesorului Iancu, despre care se spune că acordă note preferenţial.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...