10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportExcluderea se amana

Excluderea se amana

La aproape trei saptamani dupa ce PNL Bucuresti a recomandat filialelor de sector din care fac parte Stolojan si Stoica excluderea acestora, cei doi si-au pastrat carnetele de partid. Explicatia: membrii filialelor de sector nu se grabesc sa excluda doi fosti presedinti ai partidului.
Pentru ca nici Stolojan, nici Stoica nu au functii in partid, situatia lor trebuie discutata de catre conducerile sectoarelor 2 si 5, din care fac parte.
In cadrul unui dialog pe care l-a avut cu ziaristii la Cluj-Napoca, liderul partidului, Calin Popescu Tariceanu, a sugerat ca are situatia sub control. El a sustinut ca nu vede nimic anormal in amanarea deciziilor. Tariceanu a comentat in special situatia de la sectorul 2, unde este membru Stolojan. El a explicat ca la sedinta respectiva nu au fost prezenti decat sapte din cei 11 membri ai Biroului Permanent de sector. Cei care erau in sala nu au dorit sa ia decizii intr-un cadru atat de restrans si acesta ar fi fost motivul pentru care s-a amanat decizia.
Tariceanu este convins ca absentii au avut motivare pentru ca a verificat “din mai multe surse” de ce au lipsit acestia. Liderul PNL a sustinut ca el, personal, nu a intervenit si nu va interveni in nici un fel in deciziile organizatiilor de sector, dar s-a aratat convins ca nu este vorba de o tergiversare.
Totusi, pe teren lucrurile par sa se desfasoare cu incetinitorul. Surse din conducerea PNL sector 2 afirma ca la sedinta de marti a Biroului Permanent este posibil “sa se dea un nou termen”. “La nivelul sectorului 2, oamenii ar vrea sa scape de aceasta povara. Sa ne imaginam ce insemna daca la sedinta trecuta Stolojan era exclus cu patru voturi la trei, ce raspundere aveau cei care votau pentru. Varianta cea mai dorita este amanarea”, au afirmat sursele citate.

Liberalii de rand spun ca nu pot lua decizii in absenta “vinovatilor”

Lucrurile sunt la fel de neclare si la sectorul 5, filiala din care face parte Valeriu Stoica. Mai ales ca presedintele filialei, Dan Meran, s-a imbolnavit la scurta vreme dupa solicitarea PNL Bucuresti. Dan Meran ne-a explicat cum vor decurge lucrurile: “Noi, luni, vom avea o intalnire a Biroului Permanent de sector si vom stabili data la care ne vom intalni cu Valeriu Stoica. Nu putem sa luam o decizie in absenta lui. Singurul motiv pentru care nu ne-am grabit a fost legat de faptul ca o saptamana si jumatate am fost indisponibil”.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă