10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportCORESPONDENȚĂ de la Varșovia. Președintele polonez: Contez pe România pentru a spori...

CORESPONDENȚĂ de la Varșovia. Președintele polonez: Contez pe România pentru a spori securitatea în flancul estic. Iohannis: Ne vom sincroniza pe toate nivelurile

Președintele Komorowski a declarat că România și Polonia sunt ”predestinate colaborării”, întrucât înțeleg că Vestul trebuie să fie pregătit și pentru situația în care tratatul de la Minsk să nu fie respectat. În replică, președintele Klaus Iohannis a precizat că ”ne vom sincroniza pe toate nivelurile”.

”Consider că vizita de azi este o șansă pentru intensificarea colaborării. Este o șansă imensă de a da un nou conținut parteneriatului strategic existent între România și Polonia. Acest parteneriat este important în contextul dezvoltărilor negative din regiune”, a arătat Bronislaw Komorowski.

Citește și: CORESPONDENȚĂ de la Varșovia. Vizita președintelui Klaus Iohannis, pas cu pas

”Summitul de la Varșovia ar trebui să fie o ocazie de a intensifica întărirea flancului estic și luarea de decizii pentru a spori sentimentul de securitate în această regiune. Nu ascund că contez pe România în acest sens”, a mai arătat președintele polonez.

Komorowski a mai precizat că ”un domeniu care face ca țările noastre predestinate colaborării ține de Ucraina și Moldova. Avem aceeași convingere că Vestul trebuie să fie pregătit și pentru o dezvoltare negativă a situației, adică nerespectarea înțelegerilor de la Minsk. În urma vizitei comune făcute cu președintele Poroșenko, în Moldova, am luat hotărârea de a încerca să organizăm în Polonia întâlnirea a trei președinți: român, polonez și ucrainean”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă