Consultari ale partidelor ramase la guvernare

Conducerea Partidului Democrat si cea a Partidului National Liberal au avut sedinte separate, in aceasta dimineata, in urma carora au adoptat rezolutii in care isi exprima punctele de vedere referitoare la situatia creata de retragerea PC de la ...

Share

Rl online 0 comentarii

04.12.2006 - 00:00
Conducerea Partidului Democrat si cea a Partidului National Liberal au avut sedinte separate, in aceasta dimineata, in urma carora au adoptat rezolutii in care isi exprima punctele de vedere referitoare la situatia creata de retragerea PC de la guvernare.

PD respinge orice colaborare cu Partidul Social Democrat si sugereaza PNL sa nu insele electoratul Aliantei D.A. si, in acest sens, sa nu caute solutii de guvernare in afara aliantei, se arata intr-o declaratie adoptata de Biroul Permanent National al democratilor. PD a anuntat ca se va implica in gasirea de solutii capabile sa asigure stabilitatea politica a tarii si continuarea actului de guvernare prin discutii cu partenerii liberali, inclusiv cu reprezentantii platformei Stoica-Stolojan.

PNL sustine declansarea de alegeri anticipate, la care liberalii si democratii sa mearga pe liste comune intr-un raport de unul la unu. Liberalii vor ca Tariceanu sa fie premier in primii doi ani dupa alegeri, iar in ceilalti doi, sef al Guvernului sa fie un democrat.
Aceasta pozitie a fost formulata la intalnirea de circa o ora, de la Camera, a lui Calin Popescu Tariceanu cu secretarul general al PNL, Dan Motreanu, vicepresedintii Dan Radu Rusanu si Puiu Hasotti si Bogdan Olteanu, membru in Biroul Permanent Central al partidului. Liberalii vor, de asemenea, ca PNL si PD sa mearga pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European.

Grupurile parlamentare ale UDMR s-au reunit, in aceasta dupa-amiaza. Deputatul UDMR Kelemen Hunor a declarat, inaintea sedintei, ca UDMR nu va iesi cu ceva spectaculos dupa aceasta reuniune a parlamentarilor Uniunii. "Noi ramanem la guvernare si vom sprijini un guvern minoritar, pentru asigurarea stabilitatii politice", a spus deputatul UDMR.

In aceasta seara, presedintele Basescu ii va primi la Palatul Cotroceni pe liderii PD si PNL.

Citește totul despre:

Comentarii