12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportCe spun actorii si cantaretii despre alegerile din PSD

Ce spun actorii si cantaretii despre alegerile din PSD

Racolarea vedetelor, fie ele actori, sportivi sau oameni de show-biz, de catre partidele politice este o moda de care nici o formatiune nu s-a dezis. La randul lor, numeroase figuri publice si-au manifestat adesea preferintele pentru politicianul "X" sau "Y" si-au acceptat sa primeasca carnet de membru de partid. Astfel ca alegerile din PSD sunt un moment prielenic de a afla ce cred actorii si cantaretii despre ce se intampla in cel mai mare partid de opozitie din Romania.

 

Cantaretul social-democrat Victor Socaciu vrea schimbarea
Cantaretul Victor Socaciu, deputat PSD, prefera sa ramana impartial pana in ziua Congresului. Prin urmare, nu spune daca l-ar prefera in continuare pe Mircea Geoana in fruntea partidului sau daca, din contra, i-ar vrea pe Cristian Diaconescu sau Victor Ponta la conducere. Dar este destul de categoric cand vorbeste despre nevoia de schimbare din PSD. "Trebuie schimbate lucrurile la varf pentru ca s-au facut foarte multe greseli in ultima perioada, mai ales in campania electorala pentru presedintia Romaniei", adauga Victor Socaciu.

 

Conservatorul Mihai Leu: Ponta, unul din capabilii din PSD
Fostul campion mondial la box, Mihai Leu, membru PC, crede ca in PSD sunt mai multi oameni care ar merita sa conduca gruparea social-democrata. Intrebat insa daca are vreo preferinta, mentioneaza numele lui Victor Ponta. "Il cunosc bine pe Ponta, ne-am intalnit de multe ori la cursele de raliuri. Este unul din oamenii capabili din PSD", apreciaza Mihai Leu, implicat in lumea automobilelor dupa retragerea din box. Leu se fereste sa comenteze prea mult situatia interna cu care se confrunta colegii de alianta politica din PSD. Dar, in ceea ce-l priveste pe Marian Vanghelie, crede ca este un om "cu o mare influenta, care a adus multe voturi partidului".

 

Alexandru Arsinel: "Iliescu nu se va retrage din PSD cat traieste"
Cunoscutul actor Alexandru Arsinel spune ca Partidul Social Democrat nu isi poate permite sa piarda aportul lui Ion Iliescu, "Numele sau se confunda cu cel al PSD-ului. Ion Iliescu poate sa ramana un important sfatuitor in PSD. Nu cred ca se va retrage decat atunci cand, biologic, ii va veni vremea", mai spune Arsinel. Actorul are mai multe personaje preferate in randul social-democratilor: Victor Ponta, pe care il agreaza pentru "suflul nou adus partidului", Liviu Dragnea, despre care spune ca este un om vertical, si Cristian Diaconescu, pe care il apreciaza pentru credibilitatea sa. Iar Marian Vanghelie? "E un personaj pitoresc si un om puternic", concluzioneaza Alexandru Arsinel.

 

Liberalul Mircea Diaconu: "In PSD se framanta cozonacul"
Senatorul PNL Mircea Diaconu refuza sa spuna cine ar fi mai bun sa conduca in PSD, mentionand ca nu are voie sa aiba o parere sau alta pe aceasta tema. Insa despre agitatia din partid accepta sa-si exprime o opinie: "Acolo se framanta cozonacul". Cand vine vorba de Marian Vanghelie, Mircea Diaconu raspunde prompt: "PSD-ul ar trebui sa se trateze impotriva oamenilor de genul asta!"

 

Ex-liberalul Florin Calinescu: "Vanghelie ar trebui sa fie presedintele PSD"
Omului de televiziune Florin Calinescu, fost membru PNL, nu ii plac nici Mircea Geoana, nici Cristian Diaconescu si nici Victor Ponta. Actorul crede ca PSD este condus din umbra de figuri precum Viorel Hrebenciuc sau Marian Vanghelie. Despre cel din urma, Calinescu spune ca, in conditiile actuale, ar trebui sa-si asume rolul de lider al partidului. "Vad ca pentru PSD e bine sa fie cineva care sa stea in umbra si sa traga sforile. Cum Marian Vanghelie se ocupa cu treburile astea, sa fie el presedintele PSD", comenteaza Florin Calinescu.

 

Consilierul Dan Bittman: Vanghelie, "the Raging Bull"
Nu toata lumea este insa impotriva lui Marian Vanghelie. Cantaretul Dan Bittman, proaspat numit consilier al ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, il vede pe seful PSD Bucuresti ca pe un luptator si il compara chiar cu celebrul actor Robert de Niro: "Marian Vanghelie seamana cu un personaj din filmul Raging Bull, un boxer interpretat de Robert de Niro". Bittman se fereste si el sa spuna pe cine ar prefera in fruntea PSD, insa aseamana framantarile din partid cu o lupta dintre vechi si nou. "Noul este reprezentat de Victor Ponta, un spirit tanar", spune el.

 

Toni Grecu: "PSD este partidul lui Iliescu"
Liderul grupului umoristic "Divertis", Toni Grecu, recomanda ca situatia din PSD sa fie privita cu haz si detasare. "Ceea ce se intampla acum in cadrul Partidului Social Democrat nu reprezinta decat efectul biologic al imbatranirii lui Ion Iliescu. Pentru ca PSD esta inca partidul sau", spune Toni Grecu. Care precizeaza despre Marian Vanghelie ca este "comicul si veselul" din PSD. "Atunci cand a spus ca unii colegi de partid si-ar vinde si nevestele pentru a obtine diverse functi, Vanghelie a fost sincer. Vorbele lui ar trebui daltuite in piatra", conchide Toni Grecu.

 

Dan Puric, Maia Morgerstern si Victor Rebengiuc, dezamagiti si dezgustati
Desi politica este asemanata deseori cu o scena de teatru, unii profesionisti din domeniu prefera sa stea la distanta de politicieni. Spre exemplu, Victor Rebengiuc spune ca nu-l intereseaza fenomenul si ca nici macar nu se uita la televizor. Iar Maia Morgenstern, desi sustinatoare a lui Mircea Geoana in campania electorala pentru presedintia Romaniei, se declara acum dezamagita de ceea ce are de oferit politica din tara. Cunoscut pentru aversiunea sa fata de politicieni, Dan Puric ofera un refuz mai nuantat: "Pentru mine clasa politica nu exista, sau daca exista este ceva care ma incomodeaza. Eu am spectacole de facut".

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă