9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportC.V. Tudor a renuntat sa se mai prefaca mare democrat

C.V. Tudor a renuntat sa se mai prefaca mare democrat

Intr-o cladire darapanata si mizera, amintind de vremurile comuniste, inconjurata de gunoi si fier vechi, s-au adunat sambata vreo 200 de sustinatori pentru a-l revota de Corneliu Vadim Tudor in fruntea PRM. Pe masura decorului, peremistii au venit din tara cu autobuze muncitoresti, rablagite, prafuite si scartaind din toate incheieturile. Cei mai norocosi s-au dovedit gorjenii, a caror masina a facut pana abia dupa ce a ajuns la destinatie. Ca sa dea bine, liderii de la Centru au venit cu taxiurile, chiar daca au fost nevoiti sa se imprumute de bani de la colegi, in vazul presei, pentru a-si plati cursa.
Augustin Bolcas, cu pipa-n gura. Daniela Buruiana, in portocaliu, se pupa cu toata lumea, justificandu-se: “Bantui!”. Nicolae Iorga explica urland la telefon cum se ajunge la cladirea in care s-a desfasurat reuniunea. Bodyguarzii, in costume negre, cu ochelari fumurii, banderole la mana cu sigla partidului si lanturi groase de aur ori tinichele la gat. Un membru cu steagul partidului in brate urla ca isi da foc daca nu este lasat sa intre la Consiliu. “Unde e ala de la Tineret? Trage masina! Nu ma enerva, ca dau cu tine de pamant”, urla de zor un “vadimist” in apararea locului de parcare al sefului, care risca sa fie acaparat de venitii din teritoriu. “Hai, cica trebuie sa facem prezenta”, se plangeau peremistii, grabindu-se spre sala. La un semn, bodyguarzii au fost sfatuiti brusc: “Frumos, va aranjati pe doua coloane!” “Stai aici, ca trebuie sa vina!”, i-a comandat Bolcas brunetei cu trandafiri. Apare jeep-ul argintiu, aducandu-l pe Vadim Tudor. Se misca incet, isi da importanta. E asaltat de Buruiana, Bolcas si Pruteanu. Pupaturi, flori, poze, nelipsitele aplauze. Cam dupa o ora, nu le-a trebuit mai mult, peremistii s-au plictisit si au inceput, palcuri-palcuri, sa iasa de la sedinta. “De ce n-or fi gasit alta sala?”, se auzeau murmurele carcotasilor. Tot atunci a aparut si Ion Dolanescu, intr-un ARO, cu o dedicatie pentru C.V. Tudor: “M-am nascut langa Carpati/ La poale de munte, mai, mai!”. Discursul lui C.V.T. catre peremisti a fost ascultat si de ziaristii din spatele cladirii, plasati “strategic” printre mormane de fier vechi. Acelasi discurs ca la ultima conferinta de presa de joi, de infierare a exclusilor Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu. “Ciontu era un bun organizator, dar imi pare rau ca trebuie s-o spun, 25% facea pentru partid, 25% pentru PSD si 50% pentru el. Si eu nu stiu ce m-a apucat strechea sa-l bag presedinte”, “Popularii aveau nevoie de mine”, “Cum adica, ne-am facut taranisti? Lumea la tara asa intelegea”, “Eu nu aveam voie sa tin conferinte de presa. Nici Funar, nici Bolcas. El si numai el”. Ca umplutura, discursul a avut referiri la statuia generalilor din Arad, cota unica de impozitare, mineriada de la Stoenesti. In semn de democratie, Vadim a pus intrebari “nu-i asa ca?”, si rand pe rand au raspuns “asa e” Daniela Buruiana, Carol Dina si Augustin Bolcas. La final, aplauze furtunoase, “traiasca PRM”, “presedintele Vadim”, iar de pe realesul presedinte curgeau apele. C.V. Tudor a fost reinscaunat presedinte departe de ochii jurnalistilor (potrivit propriilor declaratii, in unanimitate) si dupa ce si-a anuntat inscrierea in partid Emilia Iucinu.
In “sala de cursuri nr. 1”, dupa cum era scris pe usa, proaspatul presedinte si-a tinut prima conferinta dupa ce s-a lasat asteptat vreo doua ore. Pentru a treia oara, acelasi discurs, aceleasi acuzatii si scenarii, cuvant cu cuvant. “Ciontu sparge pe dracu' sa-l pieptene! De unde 14? Eu am dat afara 7! 5 de la BNS si 2 de la PSD, Ciontu si Stanciu”, a replicat el in legatura cu aprecierile presei ca PRM se sparge o data cu plecarea lui Ciontu din partid. Cand a fost intrebat explicit despre cei sapte deputati PRM care au demisionat vineri si l-au urmat pe Ciontu, C.V. Tudor a fost destul de temperat: “Sa fie sanatosi! Nu port ranchiuna nimanui! Unii au avut nemultumiri, altii legaturi de afaceri cu Ciontu, altii au fost indusi in eroare”. Liderul PRM a reluat ideea ca alegerea lui Ciontu ca presedinte al partidului a fost ilegala. Asa ca a avut nevoie de acest nou Consiliu National pentru a fi reinscaunat: “Ca sa fie clar pentru toti membrii de partid si pentru ca presa i-a mediatizat mai mult pe ei decat pe noi”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă