13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportBoc si Blaga au preferat sa se intalneasca cu primarul din Nadas

Boc si Blaga au preferat sa se intalneasca cu primarul din Nadas

Presedintele PD, Emil Boc, si secretarul general al acestui partid, Vasile Blaga, au lipsit de la intalnirea organizata de premierul Calin Popescu Tariceanu cu partidele parlamentare, pentru deblocarea lucrarilor Camerei Deputatilor si Senatului. Boc si Blaga au preferat sa participe, la Cluj-Napoca, la o dezbatere legata de infiintarea Politiei locale. Cei doi lideri ai PD au afirmat ca nu au putut amana dezbaterea din capitala Ardealului pentru ca aceasta era programata de multa vreme si au fost invitati si unii primari ai opozitiei. Este vorba de primarul PSD din orasul muresean Iernut, Vasile Cornea, care este presedintele unei organizatii neguvernamentale numite Asociatia Oraselor, precum si de primarul comunei Nadas (Mures), care este presedinte al unei alte organizatii, numita Asociatia Comunelor.
Presedintele PD a spus ca nu este vorba de o racire a relatiilor din interiorul Aliantei D.A. si ca nu a primit nici un fel de indicatii sau de sugestii de la Cotroceni sa nu mearga la intalnirea organizata de premier. El a adaugat ca a discutat cu Tariceanu chiar inainte de importanta intrunire cu primarul din Iernut si cu cel din Nadas si ca a convenit cu liderul PNL sa stabileasca un punct comun de vedere.
Concret, Alianta nu va renunta la ideea schimbarii celor doi presedinti ai Camerelor Parlamentului, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu, si, in plus, PNL-PD va cere tuturor formatiunilor parlamentare, inclusiv PSD, al carui presedinte executiv este tot Nastase, sa fie solidare si sa adopte legile necesare pentru integrarea in Uniunea Europeana.
Este pentru prima data, insa, de la instalarea Guvernului condus de Calin PopescuTariceanu, cand liderii PD nu isi fac timp pentru a discuta o problema importanta. In ciuda declaratiilor lui Emil Boc si Vasile Blaga, tensiunea dintre cele doua partide devine din ce in ce mai evidenta. Liderul filialei clujene a PNL, Marius Nicoara, care este si presedintele Consiliului Judetean, nu a participat la dezbaterea organizata de cei doi lideri democrati.
Singurul reprezentant al PNL a fost primarul din Baia Mare, Cristian Anghel, care a venit, insa, la intalnirea de la Cluj-Napoca in calitate de presedinte al Asociatiei Municipiilor.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă