15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportAliatii ar face anticipate la primavara

Aliatii ar face anticipate la primavara

Liderii PNL si PD repun pe tapet ideea alegerilor anticipate. Ce-i drept, doar in cazul in care nu vor reusi schimbarea presedintilor celor doua Camere. Dupa ce aliatii au ratat schimbarea presedintilor celor doua Camere pe 15 septembrie, au lansat un nou termen: sfarsitul lunii octombrie.

La finalul sedintei de ieri, purtatorul de cuvant al Aliantei, Eugen Nicolaescu, a sustinut ca “alegerile anticipate reprezinta o problema incheiata”. Totusi, el a adaugat ca “daca vor aparea cazuri deosebite” Alianta va lua “cele mai potrivite masuri”.
Potrivit unor surse din Alianta, in cursul sedintei liderii liberali si democrati au afirmat ca, daca se realizeaza obiectivele politice, problema alegerilor anticipate nu se mai pune. Cel mai important obiectiv politic este schimbarea presedintilor celor doua Camere, iar daca va esua, alegerile anticipate ar putea fi organizate in luna martie anul viitor, au afirmat sursele citate. Discutia de ieri a venit dupa ce Cornel Stirbet, vicelider al grupului PNL din Camera, a declarat zilele trecute ca daca Nastase si Vacaroiu nu vor putea fi schimbati va propune liderilor Aliantei declansarea alegerilor anticipate. Ramane de vazut cat de serioasa este discutia de ieri a liderilor Aliantei dupa mai multe runde in care liberalii si presedintele Traian Basescu s-au situat pe pozitii diferite in aceasta problema. De altfel, si la sedinta de ieri a conducerii Aliantei democratul Radu Berceanu a insistat asupra faptului ca subiectul alegerilor anticipate poate constitui o modalitate de presiune asupra PSD si PC.

Octombrie – noul orizont de timp

Ideea revenirii la anticipate a fost confirmata si de presedintele executiv al PD, Adriean Videanu. El a sustinut ca Alianta D.A. si-a stabilit ca orizont de timp pentru schimbarea lui Nastase si Vacaroiu sfarsitul lunii octombrie. Insa a adaugat ca orizontul de timp nu este… un nou termen. El a recunoscut ca in caz de esec sunt luate in calcul si alegerile anticipate. “Alianta are in coalitie un angajament, alaturi de UDMR si PC. Speram ca etapele acestui angajament sa se indeplineasca la termen. Daca nu se indeplinesc aceste etape, Alianta isi rezerva dreptul de a avea un punct de vedere pe care il va face public la momentul oportun.” Intrebat de ziaristi, Videanu a recunoscut ca respectivul punct de vedere “poate fi legat de alegerile anticipate”.

UDMR si PC somate sa semneze un nou angajament

Democratii si liberalii solicita PC si UDMR sa precizeze clar daca sustin schimbarea presedintilor celor doua Camere. “Vrem sa avem un angajament clar pana la capat din partea celor doua partide”, a explicat liderul PD, lasand sa se inteleaga faptul ca liberalii si democratii sunt nemultumiti de atitudinea celor doua partide.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă