10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportAlesii se plang ca primesc "enorm de putin"...

Alesii se plang ca primesc “enorm de putin”…

Deputatii si-au aprobat ieri un buget generos pe anul 2007. Bugetul Camerei Deputatilor prevazut pentru 2007 este de 251,6 milioane de lei noi, adica 2.516 miliarde de lei vechi. Bugetul prevede trei milioane de lei noi, adica 30 miliarde de lei vechi pentru masini si echipamente de transport. Conducerea Camerei a jurat ca nu se vor cumpara masini noi, ci doar se va plati intretinerea celor vechi si se vor achizitiona masini utilitare.
Singurii care au votat impotriva au fost… pesedistii. Victor Ponta, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a reclamat faptul ca bugetul prevazut pentru deputati in anul 2007 este prea mare si prevede cheltuirea unor sume “in scopuri gresite”. Insa la dezbaterile asupra proiectului de buget, desfasurate atat in Biroul Permanent, cat si in Comisia de buget-finante, deputatii, inclusiv cei ai PSD, au votat in unanimitate in favoarea acestui buget! Culmea, la dezbaterile de ieri, un alt parlamentar pesedist, Mihai Tudose, a propus retrimiterea proiectului la Comisia de buget-finante pentru ca sumele propuse sa fie suplimentate! El si-a exprimat dezacordul fata de faptul ca parlamentarii romani care pleaca in strainatate trebuie sa calatoreasca in aceste deplasari “cu cea mai ieftina cursa de avion si sa locuiasca la cele mai ieftine hoteluri”.
Liberalul Petre Ungureanu s-a plans ca banii pentru indemnizatii sunt “enorm de putini”. “Veniti la Hotelul Bucuresti sa vedeti in ce conditii servim micul-dejun si mai ales masa de seara!”, s-a plans Ungureanu, potrivit caruia suma de 60 milioane de lei pe luna pentru camera sa de hotel ii asigura niste conditii “relativ decente”. Deputatul liberal a reclamat si faptul ca Hotelul Bucuresti se afla in permanenta in reparatie si nu dispune de parcare. “Intr-o seara, cand ma intorceam in camera de la piscina, am fost atacat in subsolul hotelului, iar unui alt coleg i-a fost sparta camera”, a mai afirmat Petre Ungureanu. Democratul Ioan Oltean a gasit o modalitate inedita de a sublinia lipsurile alesilor: “Propun retrimiterea proiectului la comisia de specialitate, pentru a se analiza daca nu cumva sunt prevazuti prea multi bani pentru deplasari in strainatate, pentru hartie igienica, daca nu cumva reparatiile sunt inutile si daca nu cumva am putea folosi calculatoarele pe care le avem din 1990”, a spus ironic deputatul democrat. Ioan Oltean a sustinut totodata ca proiectul de buget a fost analizat “cu mare atentie si responsabilitate” atat in Biroul Permanent, cat si in comisia de specialitate, subliniind ca majorarea propusa asigura “o functionare normala” a Camerei Deputatilor pentru anul 2007.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă