19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportActivitatea PSD: incarcarea cartuselor!

Activitatea PSD: incarcarea cartuselor!

Cand nu face Vanghelie cinste cu mici si bere prin parcuri si cand nu strange Geoana semnaturi prin piete, contactul PSD cu cetatenii inceteaza. Mai ales contactul parlamentarilor PSD cu cetatenii, desi programul de lucru al Parlamentului spune ca vinerea si sambata se desfasoara “actiuni in circumscriptii”. Pesedistii insa tin “post” vinerea, adica se abtin sa strice prima zi de weekend batandu-si capul cu audiente si petitii.
Din cei 8 senatori si deputati ai PSD alesi pe listele pentru Capitala, nici unul nu este de gasit la cabinetul parlamentar la sfarsit de saptamana. Mai ales ca nici nu au toti cabinete parlamentare unde sa poata fi gasiti de cei care doresc sa se intalneasca cu ei. Corina Cretu si Ecaterina Andronescu nu pot fi contactate decat telefonic sau, eventual, prima la Bruxelles, unde este euro-observator, iar a doua la Politehnica, unde este profesor. Insusi presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, si-a trecut in datele personale, pe post de cabinet parlamentar, domiciliul, in Primaverii nr. 49. Oprescu insa se afla de obicei in fiecare vineri la sediul filialei de la Universitate, unde se organizeaza saptamanal conferinte de presa.
Vineri si sambata, in calitate de alegatori aflati in nevoi pe care numai un social-democrat le-ar fi putut rezolva, am facut un raid pe la cabinetele parlamentare ale liderilor PSD din Bucuresti. Ghinion maxim, numai usi incuiate sau, in cel mai fericit caz, secretare plictisite au putut fi gasite sub sigla celor trei celebri trandafiri.
La sediul PSD Bucuresti de la Universitate isi au cabinetele Dan Ioan Popescu si Aura Vasile, deputat si secretar executiv al filialei. Pe Aura Vasile ni s-a spus ca am ratat-o “la mustata”, dar, oricum, nu trecuse prin sediu ca sa tina audiente, ci cu probleme de partid, ea fiind un fel de replica feminina a lui Miron Mitrea in materie de organizare la filiala Capitalei. Si Sorin Oprescu trecuse pe la sediu, dar nu a stat prea mult, pentru ca, desi este seful PSD Bucuresti, nu i s-a gasit un birou demn de functia sa. Nici macar presedintele executiv al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, nu a primit birou. In schimb, a primit o masuta pe hol, pe care i s-a marcat “teritoriul”, printr-o tablita cu numele sau. Oprescu si Vanghelie nu au birouri deoarece fostul presedinte al organizatiei, Dan Ioan Popescu, nu si-a luat catrafusele din sediu, tinandu-i pe toti incurcati. Nu ca DIP ar folosi spatiile pe care le ocupa. Prin biroul sau bate vantul. “Nu vine niciodata pe aici”, ne-a informat, amabil, un tanar de la organizatie. “Puteti intra sa vedeti”. Sa vedem adica usa larg deschisa si mocheta noua si pufoasa de pe jos. Ca altfel, DIP are alte treburi, sa-si numere banii din conturi si sa scrie in fiecare saptamana cereri de concediu la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.
In Vatra Luminoasa, in plin focar de gripa aviara, la cabinetul Rodicai Nassar, era la serviciu secretara. Doamna deputat era acasa, tocmai fusese la gradinita, la serbarea fetitei. “Eu tin audiente joia si ma duc si maine” (adica sambata), ne-a declarat Rodica Nassar, prin telefon. In Atena 11, la Ion Iliescu, nici tipenie de om. O fi plecat si Bunicuta in weekend, ca a avut o saptamana incarcata – Polul Social, readucerea lui Nastase in coastele lui Geoana…
Apropos de Nastase, cand era presedintele Camerei si-a inaugurat un cabinet parlamentar in buricul targului, pe Lipscani. Ce tam-tam la vremea respectiva, cata presa, cate televiziuni… Acum nu mai este decat o foaie A4 pe usa incuiata, care anunta modest ca aici este “biroul parlamentar al deputatului Adrian Nastase”. Probabil ca Nastase si-a epuizat matusile miliardare, caci la ferestrele cabinetului sau flutura doua bannere publicitare – “Incarcam cartuse pentru orice tip de imprimanta, preturi fara concurenta”.
Biroul lui Adrian Severin a fost cel mai greu de gasit. Adresa cabinetului sau parlamentar spune ca secretele listei lui Severin ar putea fi deslusite in Valea Hartibaciului nr. 4, undeva prin Rahova. Valea Hartibaciului este o ulita neasfaltata si inghesuita, iar la nr. 4 nici pomeneala de Adrian Severin, doar o babuta surda intr-o casa darapanata cu porti verzi putrezite. Alertarea tuturor vecinilor si cainilor din zona s-a soldat cu o revelatie: Severin o fi celebru la el la partid, dar pe ulita sus-numita nici pomeneala. Cat despre audiente ale deputatului PSD acordate in maghernita babutei, imposibil de imaginat asa ceva. De-abia dupa ce au inceput sa tipe vecinii, din spatele unor usi de garaj de metal, acoperite de balarii, a catadicsit sa apara un domn. “Aici are domnul Adrian Severin cabinetul parlamentar?” “Aici, dar s-a mutat langa Budimex. Dar dansul e plecat, undeva, nu stiu…” “Si dadea audiente aici?” “Da…” “Venea des la cabinet?” “Da, des”. “Dumneavoastra cine sunteti?” “Iamandi.”

Cele mai citite

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Nou record pentru Maratonul Internaţional de la Sibiu

Maratonul Internațional Sibiu (MIS) se pregătește să își scrie o nouă pagină de istorie, adunând la start aproape 9.000 de participanți înscriși, marcând astfel...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă: Ziua Victoriei este 8 mai, ca în NATO, nu 9 mai, ca în Rusia

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj dedicat Zilei Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, mesaj în care subliniază...
Ultima oră
Pe aceeași temă