Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

16 deputati au probleme cu declaratiile de avere

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia au solicitat Camerei Deputatilor copii dupa declaratiile de avere depuse la inceputul si sfarsitul mandatului in cazul a 13 ...

Share

Rl online 0 comentarii

16.06.2005 - 00:00
Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia au solicitat Camerei Deputatilor copii dupa declaratiile de avere depuse la inceputul si sfarsitul mandatului in cazul a 13 fosti deputati, respectiv 3 fosti deputati. Conducerea Camerei Deputatilor se va pronunta luni asupra acestei cereri, dar secretarul general Mihai Unghianu precizeaza in nota depusa la Biroul Permanent ca declaratiile de avere depuse la inceputul legislaturii 2000-2004 au caracter confidential si invoca Legea 115/1996, precum si Legea 161/2003, care mentioneaza ca declaratiile de avere depuse pana la intrarea in vigoare a acestei legi "isi pastreaza caracterul confidential".
El aminteste ca divulgarea sau publicarea in orice mod, in tot sau in parte, a continutului acestora constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti arata ca a fost sesizat de Institutul pentru Politici Publice in vederea declansarii procedurii de control al averilor, in baza Legii 115/1996, si cere copii ale declaratiilor de avere depuse la inceputul si la sfarsitul mandatului, precum si adresele de domiciliu pentru 13 fosti deputati. Este vorba despre: Eugen Arnautu, Valentin Calcan, Stefan Cazimir, Aurel Chelbea, Dorel Dorian, Dorin Daianu, Nicolae Leonachescu, George Vlad Nadejde, Dumitru Doru Palade, Alexandru Sassu, Ileana Stana Ionescu, Timotei Stuparu, Madalin Voicu. Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia solicita pentru controlul averii in baza Legii 115/1996 in ce priveste pe Gheorghe Suditu, Stefan Pascut si Nicolae Enescu copii dupa declaratiile de avere, precizarea duratei mandatului de deputat si daca cei in cauza au beneficiat de autoturism de serviciu, cu toate cheltuielile necesare pentru intretinere. Secretarul general arata ca toate persoanele mentionate in cele doua cereri nu mai au calitatea de deputat in actuala legislatura. In cazul acestor fosti parlamentari, pe site-ul Camerei Deputatilor figureaza doar declaratiile de avere de la sfarsitul mandatului, una datand din primele luni ale anului 2005, iar alta din aprilie-mai 2004.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...