9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSport"S-ar putea sa ne saturam de atitudinea partenerilor din coalitie"

“S-ar putea sa ne saturam de atitudinea partenerilor din coalitie”

Tensiunile din coalitia de guvernare se accentueaza pe zi ce trece. Premierul Calin Popescu Tariceanu a amenintat ieri ca liberalii s-ar putea satura de partenerii de coalitie, iar el personal ar putea sa nu le mai sustina initiativele. Reactia premierului a venit dupa ce bugetul Educatiei a fost respins in Comisiile de invatamant si in urma votului parlamentarilor PD, UDMR si PC.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a marturisit, ieri, ca este “foarte dezamagit” de votul colegilor din coalitie in privinta bugetului Educatiei. Liderul liberal a afirmat, intr-o declaratie acordata agentiei Mediafax, ca si liberalii ar putea sa procedeze in acelasi mod, iar el personal sa franeze initiativele aliatilor.
Tariceanu a folosit drept argument faptul ca bugetul apartine intregului Guvern: “Vazand ce s-a intamplat la Comisia de invatamant, unde doar patru deputati PNL au avut curajul sa sustina punctul de vedere al Guvernului, imi pun inca o data intrebarea: oare ceilalti care au votat impotriva din partea majoritatii considera ca bugetul este numai al Ministerului Finantelor sau al PNL?” Dupa care au urmat avertizarile: “S-ar putea ca ai mei colegi din PNL sa inceapa sa se sature de aceste atitudini – care, uneori, incep sa ne ridice probleme asupra increderii pe care o putem avea in partenerii de guvernare – si s-ar putea sa inceapa sa adopte si ei acelasi stil de comportament, lucru care sunt convins ca nu le va cadea bine”.

S-ar putea ca nici eu sa nu mai fiu interesat de initiativele lor…

Tariceanu asteapta ca partenerii de coalitie sa renunte la acest comportament: “Ii las pe ei sa decida ce masuri de sanctionare ar trebui luate, deoarece eu nu pot juca permanent rolul celui care prezinta argumente pentru a-i impaca ori de cate ori se afla in situatii dificile, ca sa constat, in final, ca tot ei trebuie sa traga consecintele neplacute. “In caz contrar, s-ar putea sa urmeze represaliile: “Au suficiente initiative de care s-ar putea, la un moment dat, ca nici eu sa nu mai fiu interesat, sa le pun frana”.
Comisiile pentru invatamant din Senat si Camera Deputatilor au respins, joi, cu 17 voturi “pentru”, 4 voturi “impotriva” si doua abtineri proiectul de buget pentru Ministerul Educatiei pe anul 2006. Parlamentarii care au votat pentru respingere au apartinut PSD si PRM, dar si PD, PC si UDMR. Senatorii si deputatii care au votat impotriva si-au motivat optiunea prin faptul ca ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, nu a acceptat solicitarile membrilor celor doua Comisii de a majora bugetul Educatiei de la 3,7%, cat se acorda in prezent, la 5% sau chiar la 6% din PIB.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă