Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ideea pachetelor de servicii diferențiate în funcție de contribuție, criticată de un deputat PSD

Deputatul PSD Petre Florin Manole a scris pe Facebook că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, greşeşte cu ideea introducerii a două pachete de servicii de sănătate în funcţie de cuantumul contribuţiei plătite la CASS, pentru că măsura ar „deschide un drum către o societate di

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

15.09.2018 - 11:25

„Ministrul Eugen Teodorovici greşeşte în legătură cu pachetele de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de cuantumul cotizaţiei pentru sănătate. În primul rând, o astfel de măsură este greşită din perspectivă economică şi socială. Ea conduce la accentuarea inegalităţii dintre săraci şi bogaţi şi la instituirea unui sistem de sănătate discriminatoriu. Deschidem un drum către o societate divizată. Unde vom ajunge: şcoli separate pentru bogaţi şi săraci, străzi pe care circulă doar cei cu venituri mai mari pentru că, nu-i aşa, contribuie mai mult?”, a scris pe Facebook deputatul PSD Petre Florin Manole.

Acesta a făcut trimitere şi la Constituţie.

„În al doilea rând, la o lectură a Constituţiei, România este stat de drept, democratic şi social (art. 1 alin. 3). Pentru a da sens dimensiunii sociale a statului român, o serie de drepturi şi libertăţi au fost reglementate, printre care şi dreptul la ocrotirea sănătăţii (art 34). În al treilea rând, Legea sănătăţii spune şi ea că România are un sistem de servicii de sănătate bazat pe principiile echităţii, universalităţii şi solidarităţii, nu pe principiul cenzitar", a menţionat deputatul PSD.

Manole a adăugat că ideile lansate de ministrul Finanţelor contravin principiilor social-democraţiei.

„Nu în ultimul rând, ideile lansate de domnul ministru astăzi contravin principiilor de bază ale social democraţiei, principii pe care noi ar trebui să le promovăm. PSD, partid aflat la guvernare, a primit un mandat de la votanţii săi să aducă mai multă prosperitate cetăţenilor, să elimine diferenţele uriaşe, inechităţile din cadrul societăţii şi să proteje drepturile înscrise în Constituţie. În ceea ce mă priveşte, în calitatea mea de parlamentar social-democrat, nu voi susţine niciodată o astfel de măsură", a conchis deputatul PSD.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la o conferinţă pe teme medicale, că din punctul său de vedere ar trebui să existe două pachete de servicii de sănătate în funcţie de cuantumul contribuţiei plătite la asigurările de sănătate.

Manole este deputat de București din 2016. Din 2015 până la sfârșitul lui 2016 a fost membru în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

 

Comentarii

loading...