21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăPoliticăGuvernul suplimentează bugetul Cultelor cu 30.000 de lei

Guvernul suplimentează bugetul Cultelor cu 30.000 de lei

Guvernul Ciolacu a mărit bugetul Secretariatului de Stat pentru Culte cu 30.000 de lei, care vor proveni din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Executivului.

Hotărârea de Guvern 1252 / 2023 decide suplimentarea bugetului Secretariatului
General al Guvernului pe anul 2023, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, respectiv a creditelor de angajament și a celor bugetare cu suma de 30.000 mii lei, la capitolul 67.01 — „Cultură, recreere și religie”, la titlul 59 — „Alte cheltuieli”.

Acești bani sunt alocați „în vederea sprijinirii financiare a cultelor religioase”, precizează HG 1252 / 2023. Textul noii Hotărâri de Guvern nu indică spre ce culte religioase, dintre cele recunoscute în România, vor fi dirijați acești bani.

Cel mai numeros cult religios din România este cel creștin – ortodox. Cea mai mare investiție a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) este Catedrala Neamului, aflată încă în construcție.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă