12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăPoliticăGuvernul Orban a depus jurământul. Iohannis, nou prilej de atac la PSD

Guvernul Orban a depus jurământul. Iohannis, nou prilej de atac la PSD

Echipa noului Guvern Orban a participat luni, de la ora 19.00, la ceremonia de depunere a jurământul la Palatul Cotroceni, după ce Executivul a primit, luni în plenul reunit votul de învestitură al Parlamentului.

Ceremonia a decurs fără incidente majore, doar ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Culturii uitând să ţină mâna pe Biblie la momentul depunerii jurământului. Alţi câţiva miniştri având mici dificultăţi la rostirea unor cuvinte din cadrul jurământului, din cauza emoţiilor.

Felicitări! Vă doresc un mandat de mare succes, chiar dacă, din păcate, nu va fi unul întreg, de 4 ani, ci unul ceva mai scurt. Dar, prin compensare, va fi mai greu.

Domnul președinte al PNL, Ludovic Orban, vă felicit pe dvs. și pe parlamentarii PNL care ați reușit un lucru incredibil. Să convingeți partidele din opoziție să constituiți o nouă majoritate și să înlocuiți majoritatea toxică a PSD și să votați o moțiune de cenzură care a înlătura guvernul eșuat al PSD și ați votat pentru guvernul Ludovic Orban. Este o realizare foarte mare. Ce s-a întâmplat azi e un exercițiu autentic democratic, un guvern a fost înlăturat de majoritatea din parlament, un nou guvern a fost învestit de noua majoritate parlamentară.

Felicit și ceilalți parlamentari care au votat, din USR, UDMR, PMP, unii neafiliți, din Pro România și chiar din PSD. Ați făcut un lucru foarte înțelept. Ați lăsat la o parte micul, meschinul aranjament politic. Ați avut înțelepciunea de a vota acest nou guvern pentru a termina criza. Felicitări și aprecieri din partea mea pentru toți cei care au votat învestirea guvernului.”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis lansează atacuri dure la adresa PSD, în discursul susţinut la Cotroceni, la ceremonia de depunere a jurământului de către Guvernul Orban.

“Romania putea sa fie mult mai departe. Putea sa aiba mai multe autostrazi, mai multe scoli, mai multe spitale, mai multe proiecte pe fonduri europene, mai multe proiecte pentru romani. In ultimii 30 de ani Romania nu s-a dezvoltat mai mult si mai bine din cauza PSD. Nu este niciun secret si o spun direct si pe fata.

Aceasta schimbare este incununarea unei lupte de uzura dusa in ultimii trei ani de mine, impreuna cu opozitia parlamentara. Acest succes, trebuie sa fim constienti, este indus de vointa populara. La europarlamentare s-a vazut o schimbare a atitudinii in randul romanilor. Romanii au votat altfel decat la parlamentarele din 2016, au votat pentru Romania moderna, europeana, care va fi repusa din aceasta seara in functie. Votul de azi e un raspuns la ce au transmis romanii: ca s-au saturat de PSD”, a declarat Iohannis.

“Vă spun sincer că mi-e frică de ce vor găsi noii miniștri în ministere. Domnule prim-ministru, veți avea un mandat relativ scurt, dar mă aștept să rezolve probleme urgente: închiderea bugetului pe anul acesta, pregătirea bugetului pentru 2020, reluarea discuțiilor pe problemele justiției, încurajarea luptei împotriva corpției.

Este nevoie cu siguranță de foarte multă implicare. Vreau să atrag atenția că această victorie este numai totuși numai o vitorie de etapă. Urmează alegeri grele pentru România, prezidențiale, locale și, poate, alegeri anticipate parlamentare. Trebuie logistic foarte bine pregătite”, a declarat Klaus Iohannis.

Cele mai citite

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...
Ultima oră
Pe aceeași temă