10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăFirea îi răspunde lui Cîțu privind reducerea CSA-ului - VIDEO

Firea îi răspunde lui Cîțu privind reducerea CSA-ului – VIDEO

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a declarat că propunerile de soluţii prezentate de liderul PNL Florin Cîţu, pe Facebook, precum reducerea TVA şi a CAS-ului, sunt propuneri ale PSD, pe care partenerii de la PNL le-au respins inițial.

Ministrul Familiei a afirmat că partidele au o responsabilitate pentru performanţele sau lipsa de performanţă a unor miniştri, chiar dacă premierul este cel care decide o eventuală schimbare din funcţie a unui membru al Cabinetului. 

”Eu, personal mi-aş fi dorit o mai bună comunicare între noi şi acceptarea soluţiilor cu care am venit. Din păcate, s-a ajuns, cum spune românul, tot la vorba noastră, pentru că chiar astăzi vedeam pe internet propuneri de scădere a TVA-ului, dar noi când am propus scăderea TVA-ului la energie partenerii noştri nu au fost de acord, acum se propune scăderea TVA la toate produsele”, a spus ea. 

Reducerea CAS-ului pentru români

Firea a precizat că a văzut, de asemenea, propunerea de scădere a CAS-ului. ”Noi, când am propus pentru construcţii, ni s-a spus că afectează Pilonul II”, a arătat ea, precizând că se referă la anunţul făcut de preşedintele PNL.

”Important este ca, atunci când specialiştii vin cu nişte soluţii, fie că sunt de la PSD, de la PNL, UDMR sau minorităţi, să le analizăm cu mai multă seriozitate şi să nu le respingem, a priori, doar pentru că au fost propuse de parteneri şi după câteva luni să ajungem la aceeaşi idee”, a mai spus ea.  

Ministrul Familiei şi-a exprimat opinia că, după această perioadă, ”fiecare şi-a învăţat lecţia”, arătând că ”principala lecţie este cea a colaborării”. 

”Dacă tot suntem împreună la guvernare, o colaborare sinceră, onestă şi în care să nu ne disputăm maternitatea sau paternitatea unei soluţii”, a mai afirmat Gabriela Firea. 

Florin Cîţu a postat, duminică, un mesaj pe Instagram, în care prezintă soluţii pentru a creşte salariile pentru toţi românii şi dă exemplu reducerii CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă