10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăPoliticăFirea îi răspunde lui Cîțu privind reducerea CSA-ului - VIDEO

Firea îi răspunde lui Cîțu privind reducerea CSA-ului – VIDEO

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a declarat că propunerile de soluţii prezentate de liderul PNL Florin Cîţu, pe Facebook, precum reducerea TVA şi a CAS-ului, sunt propuneri ale PSD, pe care partenerii de la PNL le-au respins inițial.

Ministrul Familiei a afirmat că partidele au o responsabilitate pentru performanţele sau lipsa de performanţă a unor miniştri, chiar dacă premierul este cel care decide o eventuală schimbare din funcţie a unui membru al Cabinetului. 

”Eu, personal mi-aş fi dorit o mai bună comunicare între noi şi acceptarea soluţiilor cu care am venit. Din păcate, s-a ajuns, cum spune românul, tot la vorba noastră, pentru că chiar astăzi vedeam pe internet propuneri de scădere a TVA-ului, dar noi când am propus scăderea TVA-ului la energie partenerii noştri nu au fost de acord, acum se propune scăderea TVA la toate produsele”, a spus ea. 

Reducerea CAS-ului pentru români

Firea a precizat că a văzut, de asemenea, propunerea de scădere a CAS-ului. ”Noi, când am propus pentru construcţii, ni s-a spus că afectează Pilonul II”, a arătat ea, precizând că se referă la anunţul făcut de preşedintele PNL.

”Important este ca, atunci când specialiştii vin cu nişte soluţii, fie că sunt de la PSD, de la PNL, UDMR sau minorităţi, să le analizăm cu mai multă seriozitate şi să nu le respingem, a priori, doar pentru că au fost propuse de parteneri şi după câteva luni să ajungem la aceeaşi idee”, a mai spus ea.  

Ministrul Familiei şi-a exprimat opinia că, după această perioadă, ”fiecare şi-a învăţat lecţia”, arătând că ”principala lecţie este cea a colaborării”. 

”Dacă tot suntem împreună la guvernare, o colaborare sinceră, onestă şi în care să nu ne disputăm maternitatea sau paternitatea unei soluţii”, a mai afirmat Gabriela Firea. 

Florin Cîţu a postat, duminică, un mesaj pe Instagram, în care prezintă soluţii pentru a creşte salariile pentru toţi românii şi dă exemplu reducerii CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Cursuri de crypto la Universitatea din Oradea, cu ajutorul Binance Romania Crypto School și programului Global University Outreach

Universitatea din Oradea și Binance România promovează educația financiară gratuită, prin proiectul național Crypto School, care oferă o serie de module online accesibile, concepute...

Partidul-stat i-a luat-o lui Nicușor pe Gabi Dragostea Lui

Ilustrație: Marian Avramescu Coaliția partidului stat PSDNL îl face să plângă din dragoste pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, chiar în prag de...

Fiecare rundă de alegeri se va derula într-o singură zi, în intervalul 7 – 22 – EXCLUSIV

Surse din cadrul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) au dezvăluit, în exclusivitate pentru cotidianul “Puterea”, că liderii politici ai actualei coaliţii de guvernământ au...
Ultima oră
Pe aceeași temă