30.8 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCreșterea salariilor se poate face prin reducerea CAS, susține Florin Cîțu

Creșterea salariilor se poate face prin reducerea CAS, susține Florin Cîțu

Creșterea salariilor se poate face prin reducerea CAS, susține Florin Cîțu, președintele PNL și al Senatului. Florin Cîțu a fost, anterior, ministru de Finanțe, apoi prim – ministru.

„Soluţii pentru a creşte salariile pentru TOŢI românii. Reducerea CAS de la 25% la 20% = aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”, a anunțat Florin Cîţu. Președintele Senatului a făcut această propunere într-un mesaj postat duminică pe internet.

O asemenea decizie, de mărire a salariilor prin reducerea CAS, ar fi fost pregătită să se aplice de la 1 iulie 2022.

Pe de altă parte, acum câteva zile, Florin Cîțu respingea o propunere lansată de Marcel Ciolacu, președintele PSD. Marcel Ciolacu propunea creșterea impozitării pentru persoanele care dețin în proprietate mai multe locuințe sau mai multe automobile. Ideea de creștere a acestor impozite ar fi venit de la ministrul de Finanțe. Ministrul Adrian Câciu anunța că aplicarea PNRR include și o reformă fiscală în România.

Creșterea salariilor e dorită de toate partidele însă prin metode diferite

O creștere a impozitării nu ar fi o decizie liberală, replica, însă, președintele PNL, Florin Cîțu.

CAS este impozitul care permite persoanelor care plătesc să aibă acces la servicii de sănătate. Pe de altă parte însă, există deja foarte multe categorii sociale scutite total de plata CAS. Conform unor date publicate acum doi ani, România avea 17 milioane de asigurați. Dintre aceștia însă, 11 milioane erau asigurați fără a plăti CAS. Dintre cei exceptați, peste patru milioane de persoane sunt copii, elevi și studenți.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă