Dosarul lui Daniel Chițoiu ia drumul instanței

Anchetatorii argeșeni au finalizat lucrările în dosarul al cărui protagonist este fostul ministru al finanțelor, Daniel Chițoiu, acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în urma unui grav accident de circulație.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 02.08.2020 - 01:15

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș l-au pus în ianuarie sub învinuire, pentru ucidere din culpă pe fostul ministru Daniel Chițoiu, în cazul accidentului rutier în care a fost implicat, pe 26 decembrie, soldat cu moartea a două persoane, la începutul acestui an autorul accidentului prevalându-se de dreptul la tăcere și refuzând să dea declarații la audieri.

Potrivit surselor G4Media, rechizitoriul dosarului urmează să fie trimis către instanță săptămâna viitoare însă partea din anchetă referitoare la internarea lui Chițoiu la Terapie Intensivă urmează a se clasa, procurorii constantând, după verificarea documentelor cerute, faptul că oficialii spitalului Floreasca din Capitală, unde fostul ministru a cerut să fie transferat, nu s-au făcut vinovați de favorizarea infractorului. 

Conform G4Media, la dosar, anchetatorii au o expertiză tehnică, în urma căreia s-a ajuns la concluzia că fostul ministru de Finanțe a fost cel care a intrat pe contrasens și a provocat accidentul și una medicala, potrivit căreia supravițuitoarea impactului a avut răni care i-au pus viața în pericol.

Accidentul în care a fost implicat Chițoiu avut loc în zona localității Zamfirești, unde o mașină a pătruns pe contrasens și s-a lovit frontal de un alt autoturism. Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens. Imediat după accident, Chițoiu a fost filmat ieșind singur din mașină, dar ulterior a fost pus pe o targă și transportat la Spitalul Floreasca din București. Daniel Chițoiu a fost internat câteva zile în Secția de Terapie Intensivă și a fost externat pe 2 ianuarie.

Citește totul despre:

Comentarii