16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăDemisiile lui Ciolacu și ale USR sunt un populism ieftin, nu rezolvă...

Demisiile lui Ciolacu și ale USR sunt un populism ieftin, nu rezolvă nimic, susține Kelemen Hunor

Demisiile din Parlament ale lui Marcel Ciolacu și ale parlamentarilor USR reprezintă doar “un populism ieftin” și nu rezolvă nimic, a susținut, marți, Kelemen Hunor, liderul UDMR, într-o discuție la RFI.

Demisiile au fost depuse pentru că respectivii parlamentari (inclusiv președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu) au susținut că pe această cale vor să renunțe la pensiile speciale cuvenite parlamentarilor.

“Singura soluţie echitabilă şi corectă este – dacă vrem să vorbim despre pensiile speciale – ştergerea, abrogarea tuturor pensiilor, inclusiv pensiile magistraţilor şi pensiile foştilor securişti, ofiţerilor. Restul este un populism ieftin şi nu rezolvă absolut nimic. Trimiteţi-l pe domnul Ciolacu şi pe cei de la USR la doamna Violeta Alexandru de la Ministerul Muncii să le explice cum se calculează pensiile. Deci ei nu renunţă la nimic. Aşa cum nu a renunţat domnul Ciolacu nici acum patru ani la nimic, când şi-a dat demisia cu o zi înainte de terminarea mandatului, nu va renunţa nici acum la nimic, nici el, nici cei de la USR”, a explicat Kelemen Hunor.

Declarația acestuia intervine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, şi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, au anunţat, luni, că vor demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială.

În paralel, toți parlamentarii USR au depus, marţi, solicitări de demisie din Parlament, începând cu data de 18 decembrie 2020.

Neoficial se afirmă că ideea acestei demisii din Parlament a aparținut celor de la USR, dar vestea a ajuns și la liderul PSD, Marcel Ciolacu. Drept urmare, pentru a anihila capitalul de imagine pe care l-ar fi acumulat USR, Ciolacu și Simonis au anunțat că vor să demisioneze înaintea celor din USR.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă