15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăDecizia privind Noul Cabinet urmează a fi luată după o discuție Iohannis-Orban.

Decizia privind Noul Cabinet urmează a fi luată după o discuție Iohannis-Orban.

„Din perspectiva PNL lista guvernului e gata, dar începem negocierile politice. În toată perioada au fost foarte multe declarații, se vor declanșa discuțiile oficiale. (…) Mergem pe ideea de a pune oameni integri, care să nu aibă probleme morale, care să știe foarte bine ce au de făcut. (…) Sunt foarte mulți oameni capabili în PNL, nu vreau să dau numele persoanelor la care m-am gândit și pe care-i evaluăm și să nu fie ei. O să alegem din mai multe variante bune”, a declarat Orban la Digi 24.

S-a agreat ideea ca în funcții cheie din guvern să fie numite persoane din afara partidului pe fondul problemelor lăsate de PSD și de organizare a alegerilor care vin.  

Pe surse, componența ar fi:

Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu, în prezent consilier prezidențial

Ministerul Apărării – Nicolae Ciucă, șeful statului major al armatei

Ministeul Justiției, în cărți poate intra un independent sau Ioan Cupșa

Ministerul Finanțelor – Bogdan Iulian Huțucă

Ministerul Sănătății – Vasile Rîmbu, de la Suceava.

Pentru Educație, care va îngloba Cercetarea și Tineretul și Sportul, după Raluca Turcan sau Monica Anisei, profesoară și șefa PNL sector 2.

Pentru Ministerul de Interne – Marcel Vela.

La ministerul Transporturilor, care ar urma să se comaseze cu Comunicațiile, în cărți este Lucian Bode

Agricultură – Emil Dumitru

Dezvoltare Regională:  Sighiartău a fost primul nume al liberalilor pentru 

​Premierul desemnat Ludovic Orban are la dispoziție, conform Constituției, 10 zile pentru a cere Parlamentului votul de încredere asupra programului și a întregii liste a Cabinetului. Potrivit regulamentului, birourile parlamentului stabilesc data ședinței comune pentru votul de învestitură, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Guvernul are nevoie de minim 233 de voturi pentru a fi investit.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă