1.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomePoliticăDaniel Dragomir salută OUG propusă de ministrul Toader

Daniel Dragomir salută OUG propusă de ministrul Toader

“Nu sunt specialist, am citit azi păreri avizate care dau argumente că un asemenea act ar repara în mică măsură nedreptăţile. Ce ştiu însă este că oameni au fost arestaţi, hărţuiţi, condamnaţi pe probe false, pe ordine din Pădurea lui Coldea, pe protocoale secrete, cu echipe mixte în DNA şi ANAF, pe biletele pasate de generalul Dumbravă. Şi mai ştiu că oamenii aceia se află tot acolo (…) Urmare a interviul acordat ieri de ministrul Justiţiei, am văzut că iar au luat foc gurile de tun ale statului paralel. Le găsiţi cu uşurinţă, prosternează cătuşele si li se umple gura când scriu “penali”. Asta înseamnă că ministrul Justiţiei face bine ce face şi trebuie să meargă înainte. Cu acelaşi calm şi cu aceeaşi ştiinţă de carte care în ziua de astăzi supără”, a declarat Daniel Dragomir.

Fostul colonel SRI a vorbit în trecut, în faţa comisiei de control, despre implicarea SRI în Justiţie şi despre aşa-zisele “culoare” create în sistemul judiciar. Dragomir a acuzat, în repetate rânduri, că erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Mai mult, fostul ofiţer SRI spunea că generalul Dumitru Dumbravă, secretar general SRI, sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii, în timp ce alţii erau constrânşi prin şantaj, fiind folosite date din arhiva SIPA. Un al treilea caz de implicare era şi cel mai grav, şi anume, ofiţerii acoperiţi în Justiţie, acuza Dragomir.

“O voi spune eu mai răspicat: protocoalele secrete trebuie declarate ilegale, ele au adăugat la lege, statul paralel şi-a asumat rolul legislativ, în secret, pe şest. Ori în acest caz soluţia este doar una: toţi oamenii care au făcut obiectul protocoalelor secrete trebuie să beneficieze de amnistie sau de graţiere. Altfel, totul e o poveste. şi în curând, toţi aceşti oameni vor căştiga la CEDO şi România va plăti zeci de milioane de euro pentru fantasmele abuzive ale regimului Coldea – Kovesi”, a afirmat Dragomir.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri seară, că-i va propune premierului Viorica Dăncilă adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru revizuirea sentinţelor date pe protocoale sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, “după terminarea concediilor”.

Cele mai citite

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur...

Agende Personalizate 2024 – O alegere reprezentativă pentru brandul dumneavoastră 

În perioada asta a anului începem pregătirile pentru cel viitor prin stabilirea obiectivelor importante și achiziționarea de materiale de branding care să ne ajute...
Ultima oră
Pe aceeași temă