1.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomePoliticăDăncilă și-a pierdut mii dintre alegătorii fideli din zona de baștină

Dăncilă și-a pierdut mii dintre alegătorii fideli din zona de baștină

În mai multe județe în care candidatul PSD a ieșit pe primul loc la prezidențiale (turul I), victoria a fost amară, pentru că Viorica Dăncilă a pierdut de fapt voturi față de europarlamentare chiar în fiefuri roșii. În total, candidatul PSD a pierdut voturi din bazinul social-democrat în 15 județe, au mai scris Știripesurse.ro.

PSD a luat 2.040.765 de voturi la europarlamentare și 2.051.515 voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale. Per total, PSD a crescut la vot la prezidențiale cu candidatul Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a câștigat alegerile prezidențiale în Teleorman, județul său natal, dar a pierdut aici voturi față de europarlamentare. În luna mai, PSD a luat 74.358 de voturi în Teleorman. Viorica Dăncilă a obținut la prezidențiale 72.004 voturi din Teleorman, cu peste 2.000 de voturi mai puține decât la europarlamentare.

Cele mai multe voturi pierdute de PSD au fost în județul Dolj. Viorica Dăncilă a câștigat în primul tur al alegerilor prezidențiale în județul Dolj, dar a obținut 99.080 de voturi, față de 115.520 de voturi la europarlamentare. PSD a pierdut în Dolj 16.640 de voturi.

Și în județul Olt, Viorica Dăncilă a câștigat alegerile prezidențiale în primul tur cu 78.414 voturi, dar a luat mai puține voturi decât la europarlamentare (80.335).

Dăncilă a ieșit pe primul loc în turul I la prezidențiale în Mehedinți cu 43.037 de voturi. PSD a pierdut însă și aici voturi față de europarlamentare, când a luat 48.819 voturi.

În Diaspora, în schimb, PSD aproape și-a dublat scorul electoral față de europarlamentare. Viorica Dăncilă a pierdut la distanță mare prezidențialele în străinătate, dar a luat totuși în primul tur un număr de 17.658 de voturi în Diaspora, față de 9.180 obținute de PSD la europarlamentare.

PSD a avut o ușoară creștere și în București, cu sute de voturi în plus în fiecare sector.

In primul tur al alegerilor prezidentiale, PSD a obtinut mai putine voturi decat la europarlamentare in judetele: Bacau, Bihor, Bistrita Nasaud, Brasov, Cluj, Dambovita, Dolj, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vrancea.

PSD a castigat voturi in: Arges, Botosani, Buzau, Calarasi, Braila, Constanta, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures , Prahova, Tulcea, Valcea, Vaslui, Diaspora.

PSD a luat aproape acelasi numar de voturi, cu diferente in plus sau minus de o mie de voturi in: Caras Severin, Alba, Arad, Salaj, Satu Mare, Timis, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul; 4, Sectorul 5, Sectorul 6

Cele mai citite

Macron este „ extrem de fericit” de eliberarea a trei minori franco-israelieni

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat luni seara că este "extrem de fericit" de eliberarea a trei minori franco-israelieni deţinuţi de Hamas, adăugând că...

AUR vrea sancționarea, prin retragerea sprijinului, pentru Alfred Simonis

Scandalul din parlament! AUR cere coaliției PSD-PNL retragerea sprijinului pentru Alfred Simonis.Alianța pentru Unirea Românilor(AUR) consideră că președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis,...

Câteva sute de câini pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o asociație caritabilă

Peste 400 de câini care urmau să fie sacrificați pentru comerțul cu carne din China au fost salvați de o organizație caritabilă britanică în...
Ultima oră
Pe aceeași temă