Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă: Şedinţa de Guvern se va desfăşura în două etape

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, la şedinţa de Guvern la care participă şi preşedintele Klaus Iohannis, că şedinţa se va desfăşura în două etape, una referitoare la apărare, politică externă şi ordine publică, iar o alta referitoare la probleme economice.

Share

Rl online 0 comentarii

20.12.2018 - 16:18

"Şedinţa de astăzi va avea loc în două etape: o primă etapă în care vom face referire la cele trei domenii - apărare, ordine publică şi politică externă - şi a doua etapă, care cuprinde actele normativre referitoare la domeniul economic", a anunţat Dăncilă, după ce preşedintele Iohannis afirmse că, potrivit deciziei CCR, prezenţ preşedintelui la şedinţele de Guvern nu poate fi nici îngrădită, nici .limitată în timp.

La începutul şedinţei, Iohannis a explicat xă participarea sa are loc în virtutea atribuţiilor conferite de Constituţie, fiind vorba despre atribuţiile care se regăsesc în articolele 80, 86 şi 87, coroborate.

Dăncilă s-a referit exclusiv la atribuţiile prevăzute de articolul 87.

Articolul 80 din Constituţie stabileşte că:

"(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate."

Articolul 86 prevede că Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită.

Conform articolului 87, "preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii" şi că "preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă".

Comentarii

loading...