Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dăncilă s-a întâlnit cu preşedintele Parlamentului European

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată la Strasbourg pentru prezentarea bilanţului Preşedinţiei române la Consiliul UE, a avut, marţi, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli, informează un comunicat de presă al Executivului transmis de Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2019 - 18:01

Premierul l-a felicitat pe David-Maria Sassoli pentru desemnarea sa în această funcţie şi a transmis mulţumiri Parlamentului European pentru strânsa cooperare avută pe durata mandatului Preşedinţiei române a Consiliului UE. Totodată, a exprimat convingerea că şi în noua legislatură cooperarea interinstituţională între autorităţile de la Bucureşti şi Parlamentul European va continua, contribuind astfel la consolidarea proiectului european, arată sursa citată.

Referitor la rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European, şefa Executivului a apreciat că "prezenţa crescută la vot şi faptul că forţele pro-europene au reuşit să câştige sprijinul majoritar al cetăţenilor sunt semnale pozitive, care trebuie valorificate în anii următori, în sensul apropierii instituţiilor europene de cetăţeni şi al obţinerii de rezultate cu impact direct asupra calităţii vieţii acestora".

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat sintetic rezultatele Preşedinţiei române a Consiliului UE, subliniind că acestea contribuie la îndeplinirea obiectivelor majore la nivel european, în linie cu direcţiile de acţiune recent stabilite prin noua Agendă Strategică. De asemenea, a arătat că, şi în continuare, România va sprijini avansarea proiectului european şi va milita pentru întărirea unităţii şi a coeziunii în cadrul acestuia.

Comentarii

loading...