12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăPoliticăDăncilă: M-am aşteptat la decenţă, asumare şi responsabilitate de la Iohannis

Dăncilă: M-am aşteptat la decenţă, asumare şi responsabilitate de la Iohannis

“M-am aşteptat în această seară la o declaraţie a domnului Iohannis prin care să ne transmită nişte măsuri clare. M-am aşteptat să ne convoace mâine în CSAT, să urgentăm analiza şi deciziile care se impun. M-am aşteptat la o poziţie fermă în cazul STS. De ce Guvernul poate lua măsuri şi dumneavoastră nu puteţi, domnule preşedinte? M-am aşteptat la decenţă, la asumare şi la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declaraţie marcată de oportunism, plină de sincope şi total lipsită de empatie”, spune premierul Dăncilă.

Ea menţionează că preşedintele Iohannis nu a înţeles gravitatea situaţiei şi că miza e mai mare decât “persoana dumnealui şi mandatul pe care şi-l doreşte cu atâta ardoare” şi adaugă că Guvernul “va continua să îşi facă treaba, să ia măsuri şi să implementeze deciziile” promise oamenilor.

“Domnul Iohannis a apărut târziu şi a vorbit degeaba. Nu a înţeles gravitatea situaţiei, nu a înţeles că suntem datori faţă de familiile tinerelor care şi-au pierdut viaţa şi a tuturor părinţilor din ţara asta care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia. Nu a înţeles că miza e mai mare decât persoana dumnealui şi mandatul pe care şi-l doreşte cu atâta ardoare. Guvernul pe care îl conduc va continua să îşi facă treaba, să ia măsuri şi să implementeze deciziile pe care le-am promis oamenilor. Cu sau fără sprijinul domnului Iohannis, din partea căruia, din nefericire, e clar că nu putem aştepta prea multe”, concluzionează şeful Guvernului, în mesajul său.

Prim-ministrul a transmis anterior, în cursul zilei de duminică, un mesaj pentru şeful statului, cerându-i să convoace de urgenţă şedinţa CSAT pentru luni, nu marţi, şi să îşi asume o analiză la sânge în CSAT referitoare la STS, precum şi demiterea directorului STS.

”Înţeleg că urmează şi domnul Iohannis să aibă o declaraţie publică. Îi propun următoarele: să convoace de urgenţă şedinţa CSAT mâine – şi nu marţi, cum era programat – întrucât avem deja o bază clară de discuţie rezultată din şedinţa de astăzi şi nu există absolut niciun motiv să pierdem timpul; să îşi asume că va face o analiză la sânge în CSAT referitoare la STS. Cred, de asemenea, că este necesar să ia o decizie privind demiterea şefului STS, pentru că aşa am procedat la MAI şi aşa trebuie procedat şi în cazul celorlalte instituţii. În astfel de situaţii nu avem voie să ezităm”, a arătat Viorica Dăncilă.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă