FOTO: George Călin, INQUAM PHOTOS

Dacian Cioloș: USR-PLUS dorește o coaliție de centru-dreapta pentru următorii 4 ani

Liderii USR și PLUS s-au arătat optimiști după consultările cu președintele Klaus Iohannis și au anunțat că vor relua negocierile cu PNL și UDMR.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 14.12.2020 - 14:51

„Suntem foarte optimişti că vom ajunge la o soluţie că vom avea o majoritate stabilă şi echilibrată. E important ca această coaliţie să nu fie una pentru 6 luni, un an, ci să fie una pentru 4 ani. Am prezentat şi susţinut propunerea USR-PLUS de premier Dacian Cioloş. În situaţia în care PNL va opta pentru preşedinţia Camerei, miza este foarte clară, după ce vom reuşi să găsim o soluţie echilibrată, şansa României va fi una reală. Preşedintele a exprimat că îşi doreşte să se realizeze coaliţia PNL, USR-PLUS şi UDMR. Suntem pregătiţi să găsim această soluţie şi avem toată încrederea că vom ajunge la o soluţie.”, a spus Dan Barna, liderul USR.

La rândul său, Dacian Cioloș, președintele PLUS și propunerea alianței USR-PLUS pentru funcția de premier în viitorul Guvern de centru-dreapta, vrea o echipă guvernamentală pentru un mandat întreg de 4 ani.

„USR-PLUS îşi doreşte o coaliţie de centru-dreapta care să guverneze cu un mandat de 4 ani de zile. De aceea noi am insistat să începem discuţiile şi pe programul de guvernare, dar şi pe construcţia coaliţiei. Nu vrem nicio formulă în care PSD să fie implicat formal, pe faţă sau pe sub masă, nici un Guvern, nici în Parlament. Acesta e motivul în care am mers şi mergem deschişi la discuţii, fără linii roşii, dar cu o soluţie echilibrată. Noi vrem o construcţie bazată pe încredere, de aceea am spus că avem o opţiune şi pentru premier şi pentru Camera Deputaţilor şi Senatul are un rol important în ierarhia statului, dar majorităţile se construiesc şi se deconstruiesc în Camera Deputaţilor. De aceea noi avem opţiuni şi pentru premier şi pentru şefia Camerei. Am pornit cu premisa că vom găsi împreună înţelepciunea pentru a finaliza aceste negocieri care trebuie să includă şi programul de guvernare.”, a precizat Dacian Cioloș.

Comentarii