Foto: Arhivă

Da, ar putea veni o stare de alertă, a confirmat ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a confirmat că starea de urgenţă care este valabilă până la 15 mai ar putea fi imediat urmată de o stare de alertă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

30.04.2020 - 17:03

"Da, ar putea veni o stare alertă. Instituirea stării de alertă înseamnă că am putea prelua parte din deciziile din ordonanţele militare printr-o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Starea de alertă este declarată de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în baza unei şedinţe care este prezidată de premierul României", a explicat, miercuri seară, într-o emisiune de televiziune, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Potrivit ministrului de Interne, starea de alertă se va putea institui în baza unei Ordonanţe de Urgenţă.

Marcel Vela a explicat și ce ar putea însemna starea de alertă: "Oarecum este sub nivelul stării de urgenţă, nu mai există ordonanţe militare, nu mai sunt restrânse anumite drepturi, dar vor fi în continuare gestionate tot pentru a proteja sănătatea publică, tot în contextul epidemiei, toate deciziile, implementarea lor, respectarea lor, sancţionarea încălcării unor reguli de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă".

Comentarii